Juhász Péter meg akarta látogatni a börtönben ülő Schadlt, hogy a segítségét kérje a TV2 ellen

2023. április 12. – 14:55

Másolás

Vágólapra másolva

Juhász Péter, az Együtt egykori társelnöke megpróbálta meglátogatni a börtönben a korrupcióval vádolt Schadl Györgyöt, hátha a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke el tudja intézni neki, hogy a TV2 közzé tegye az ügyében született helyreigazításokat. Azért Schadlt kereste, mert a nyomozati anyagok szerint jó kapcsolatot ápolt Tónival és Barbarával. Juhász itt arra utalt, hogy ez a bizonyos Tóni Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője lehet. Kedden a parlamentben Jámbor András, a Párbeszéd képviselője is erre utalt, amikor arra kérte Rogánt, hogy tisztázza magát.

De mi köze Rogánnak Juhász Péter ügyéhez? A jogerős bírósági döntés szerint a TV2-nek 16 valótlan híresztelést kell beismernie Juhász Péterről a Tényekben. Az Együtt korábbi politikusáról még 2016-ban és 2017-ben híreszteltek valótlan állításokat a TV2 hírműsorában, egyebek mellett hamisan hozták kapcsolatba Portik Tamás olajbűnözővel. Juhász szerint a TV2 azért indított lejárató kampányt ellene, mert Portik Tamásra hivatkozva bűnözőnek nevezte Rogán Antalt.

A Tények korábban arra hivatkozott, hogy képtelen volt a helyreigazítást teljes egészében leközölni, mert szerintük arra nem elég a műsoridő. Juhászék szerint körülbelül 10 perc lenne felolvasni az összes bocsánatkérését. A csatorna többször is félmilliós büntetést kapott, amiért nem hajtotta végre az ítéletet, ezért Juhász Péter végrehajtást kért a TV2 ellen.

„Ez az az ok, amiért Schadlhoz fordulok, hogy járjon el Tóninál, Barbaránál. Vagy Gazdi jó lenne ha valamit intézkedne. Valakit csak tud, aki elintézi, hogy ezt az 500 ezer forintos maximális büntetést emeljék fel egy magasabb összegre, aminek van hatása egy TV2 típusú közpénzszivattyúra.”

Juhász Péter videójából az is kiderült, hogy először a budapesti Nagy Ignác utca büntetés-végrehajtási intézethez ment, de ott elmondták neki, hogy rossz helyen jár, Schadlt a Gyorskocsi utcában tartják fogva.

A nagy találkozás végül nem jött össze, de Juhász Péter nem adja fel: azt mondta a videóban, hogy levelet fog írni Schadlnek. Bemutatott egy sárga csekket is, amivel pénzt tud küldeni neki, hátha attól megoldódik az ügy.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!