A megafonos megmondóember szerint a kárpátaljai magyar katona csak „másodrendű, vágóhídra vezényelt”

2023. március 10. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Trombitás Kristóf, a százmilliókból működő kormánypárti Megafon megmondóembere már korábban kifejtette magvas gondolatait arról, hogy, cikkének címét idézve, „Ukrajna mellé állni hazaárulás”, illetve azt is, hogy Ukrajna „nem egy létező ország”. Ezt a megállíthatatlan láncolatot folytatta most azzal, amikor kifejtette:

„számos történelmi példa és helyzet tanúsítja, hogy azon országok lakosai, akiket az országuk másodrendűként kezel, időről időre büszkék arra, hogy másodrendűként vezénylik őket vágóhídra.”

Gondolatához Trombitás egy képet is csatolt két kárpátaljai magyar katonáról, Sándor Fegyirről, az egyetemi tanárról, aki lövészárokból tartott előadást hallgatóinak (miniszobrot is kapott érte Ungváron). A másik katona Traski Viktor, akivel ebben a helyszíni riportunkban, Ukrajnában beszélgettünk: Traski elmondta például azt is, hogy azért lett önkéntes katona, mert „így tehet a legtöbbet azért az országért, amelyben él”.

„A gátlástalan politikusok mindent megtesznek azért, hogy a magyarok és az ukránok egymás ellen forduljanak, de az emberek bölcsebbek” – írta egyébként korábban Sándor Fegyir, amikor a Trombitás által is felhasznált közös képüket posztolta Traskival.

Trombitás posztja nem aratott nagy sikert kommentelői körében. Illetve bár ezt ugye nem tudni, de vélhetőleg Orbán Viktor sem így értette még egy februári interjújában, hogy, idézzük, „a kárpátaljai magyarok ennél több tiszteletet érdemelnek”.

A posztot a 444.hu vette észre először.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!