Gyurcsány a hosszúra nyúlt ölelés közben Felcsútról is súgott valamit Ráczné Földi Judit fülébe

2023. március 7. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Demokratikus Koalíció a Telex kérdésére megírta, mit súgott Gyurcsány Ferenc hétfőn az Országházban Ráczné Földi Judit fülébe, miután az új DK-s képviselő letetette az esküt.

Ha valaki nem értené, mi is mindennek a jelentősége (nem nagy persze), annak gyorsan elmondom a lényeget. Furcsa jelenet zajlott le hétfőn a parlamentben, miután a Demokratikus Koalíció frakciójának új tagja, a vitatott előéletű Ráczné Földi Judit letette az esküt. Az új képviselőnek elsőként Gyurcsány Ferenc gratulált. Egy furcsa fogással úgy ölelte át a képviselőnőt, hogy annak mindkét kezét hátra tolta, a vállába hajolt és az ilyenkor szokásos gratulálok-nál egyértelműbben hosszabb valamit súgott a fülébe.

A helyzet furcsaságát fokozta, hogy mindez az első sorban ülő Orbán Viktor orra előtt zajlott le, aki kissé zavartan félrenézett, Gulyás Gergely mosolygott, Rogán Antal pedig inkább röhögött a szituáción. Aztán egyébként mások mellett Orbán is gratulált Ráczné Földi Juditnak, de eddigi bevett szokása szerint sem kezet nem csókolt, se kezet nem fogott a képviselővel.

Nos, a DK sajtóirodája a Telex kérdésére megírta, hogy Gyurcsány Ferenc mit is súgott ilyen hosszan Földi Judit fülébe. Íme:

„És még a Felcsút is kikapott a hétvégén. Ezek a te napjaid.”

A január végén elhunyt Kordás László listás mandátumát átvevő Földi Judit képviselői esküje nemcsak ezért volt kínos, hanem mert a Momentum képviselői az eskütételen szándékosan nem voltak jelen. Gelencsér Ferenc, a párt elnöke korábban „offshore-lovagnak” nevezte Földi Juditot.

Ráczné tíz éve a Demokratikus Koalíció tagja, 2015 óta pedig székesfehérvári önkormányzati képviselő. Az ellenzéki előválasztási kampányban lett országosan is ismert, Fejér megye 1. választókerületében indult. A Válasz Online írt arról akkor, hogy az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatban tett állításaival szemben aláírási joga volt egy offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásban, ezen túl a hivatalos szlovák nyilvántartásban ő szerepelt egy Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként.

Ráczné szerint nem igaz, hogy valótlanul nyilatkozott a tulajdonáról, ezért a lap ellen jó hírnév sértés miatt pert is indított, védője az ex-LMP-s Schiffer András volt. Csakhogy Ráczné Földi Judit jogerősen is pert vesztett a Válasz Online-nal szemben. Gyurcsány Ferenc korábban azt írta: „Judit becsületes ember. Hibázott. Figyelmetlen volt. De soha nem volt offshore cége.” A DK vállalta a felelősséget érte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!