Jogerős pert nyert az offshore-botrányba keveredett DK-s Rácznéval szemben a Válasz Online

2023. január 18. – 14:33

Másolás

Vágólapra másolva

Jó hírnév megsértése miatt egymillió forintnyi kártérítést követelt a Válasz Online-tól a DK elnökségi tagja, Ráczné Földi Judit, miután a lap megírta, hogy Rácznénak az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozat ellenére aláírási joga volt egy offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozásban, ráadásul a hivatalos szlovák nyilvántartásban pedig a cikkük megjelenése után is ő szerepelt a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként. Ez a per zárult le most, győztesként a Válasz Online jött ki belőle, írják.

Ráczné a Válasz Online cikke után a Telexnek tagadta, hogy bármi köze lenne a Minos King Global Business LLC-hez, de a Válasz Online aztán megírta, hogy 2021-ben még a tulajdonosaként is aláírt dokumentumokat, amiket iktattak a hazai cégbírósági aktákban. A DK-s politikus később módosított az álláspontján, azt mondta, hogy 2010 óta valóban képviselő, de nem tulajdonos, csak ezt hibásan jegyezték be.

Az ügyben az Országos Előválasztási Bizottság etikai eljárást folytatott Ráczné Földi Judit ellen, de végül nem léptették vissza. Ráczné, aki jelöltként végül alulmaradt az ellenzéki előválasztásban Fejér megye 1. számú választókerületében, az exLMP-s Schiffert kérte fel a képviseletre a Válasz Online-nal szemben indított perben, de ezt végül kedden jogerősen a Válasz Online nyerte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!