Tökéletesen mutatja az Orbán-évértékelő meghívotti névsora, hogyan csúszott át a Fidesz polgári pártból lakossági trashbe

2023. február 20. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Lehetne írni mindenféle nagyívű politológiai elemzést arról, hogyan változik a Fidesz, hogyan változik Orbán Viktor, mi most inkább bemutatnánk egy gyors, ám annál érthetőbb verziót.

Orbán hétvégén tartotta a 24. évértékelőjét (1999-ben kezdte), és olyan nagy formátumú embereket hívtak meg rá, mint a mindig empatikusan nyilatkozó Schobert Norbert, a remek humorú Bagi Iván és Nacsa Olivér, illetve a kifinomult ízlésű Fásy Ádám. Sőt, ők nem csak hogy ott voltak, Orbán (stábja) még el is dicsekedett az illusztris névsorral, és köszönetet mondott nekik a támogatásért.

No, de ez nem volt mindig így. 2010-ben, a kormányzásra készülve például még mások mellett Csoóri Sándor Kossuth-díjas költőt, az Aranycsapat tagjait, vagy épp Jókai Anna szintén Kossuth-díjas írót hívták meg az akkori indexes tudósítás szerint.

A legszimbolikusabb az egészben az, hogy

2010-ben Kudlik Júliát hívták meg, aki arról volt híres, hogy a tévében igaz dolgokat mond. 2023-ban Gönczi Gábort hívták meg, aki arról híres, hogy a tévében hazugságokat mond.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!