Rákay Philip szerint amerikai trollok miatt annyira rossz az Aranybulla értékelése az IMDb-n

2023. január 9. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Jeszenszky Zsolt nevével fémjelzett, a Hír TV-n futó Politikai hobbista című műsor január 7-i adásának vendége volt Rákay Philip producer. A YouTube-on is elérhető adásban az Aranybulla társproducere többek között arra is magyarázatot adott, miért áll jelenleg 1,2 ponton az IMDb-n:

80-100, Amerikából jött troll miatt.

A filmet egyébként 4500-an értékelték eddig az oldalon, a producer szerint „mi nem, de ők szerveztek” nagyjából 1500 embert arra, hogy egyesre értékeljék.

A Petőfi-filmért is felelős producer a 444 újságíróinak is szentelt néhány kellemetlen percet, az újságban megjelent Aranybulla-kritikára reagálva azt mondta:

„Az, hogy a 444-nél két toplúzer hülyegyerek odáig elmegy december 31-én – oké, nézzük el nekik, szilveszter volt, ki tudja, milyen szerek hatása alatt álltak –, hogy azt képesek leírni, hogy szerintünk II. András zseni volt, szerintük meg ő mindent elb*szott – ez szerintem nem fér bele.”

Jeszenszky megfejelte a kijelentést azzal: „Itt nem csak pár, a saját fingjától elaléló kritikusról van szó, ez összehangolt akció.”

Rákay egyébként ennél mélyebbre ásott a magyar filmtörténelem és az Aranybullát becsmérlő kritikák relációjában, és arról értekezett hosszan, a felháborodás oka tulajdonképpen az, hogy a rendszerváltás után még jó pár évig a kommunisták homokozója volt a magyar filmipar, és az a bajuk, hogy mióta Káel Csaba a Nemzeti Filmintézet vezetője, ez nem így van.

Azt egyébként nem érzi fairnek, hogy valaki csak azért kritizálja II. Andrást, mert ő készített filmet róla, mert „én a politikai térben vagyok, de szerintem II. András nincs ott”, ezért nemzeti minimumnak kellene lennie, hogy tiszteljék az Aranybulla megalkotóját.

Az adás itt nézhető meg, 26:30-tól kezdődik az Aranybulla vegyes fogadtatásáról szóló rész:

Az Aranybulláról – amit még a közmédia se tudott műfajilag behatárolni – a Telexen is írtunk kritikát. A sorozatot egymilliárd forintból forgatták le, II. András 13. századi magyar uralkodó nevéhez fűződő Aranybulla 800. évfordulójára készült el. Szerintünk egy online történelemkurzus lett belőle, ami filmszempontból teljesen értékelhetetlen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!