Ronaldo szaúd-arábiai bemutatkozásán arról beszélt, miért jött Dél-Afrikába

2023. január 4. – 11:53

Ronaldo szaúd-arábiai bemutatkozásán arról beszélt, miért jött Dél-Afrikába
Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábia szerződött, véletlenül sem Dél-Afrikába – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Cristiano Ronaldo december végén kétéves szerződést írt alá a szaúd-arábiai al-Nasszr futballcsapatával. Már meg is tartották a játékos bemutatkozó sajtótájékoztatóját, amelynek egy pontján Ronaldo azt taglalta, hogy nem karrierje végpontját jelenti az, hogy Dél-Afrikába érkezett.

Ronaldo természetesen tisztában volt vele, hogy hova szerződött, hiszen a sajtótájékoztató elején többször is Szaúd-Arábiát emlegette, valószínűleg csak egy pillanatnyi rövidzárlat miatt szaladt ki a száján Dél-Afrika, amelynek angol neve, South Africa, valamelyest hasonlít Szaúd-Arábiáéra.

Ronaldo nyelvbotlásán a sajtóeseményen senki nem akadt fenn, valószínűleg ő sem észlelte a hibát, de gyorsan mémmé vált az elszólása miatt. A közösségi médiában rögtön ráhúzták pár dél-afrikai klubcsapat mezét.

A 37 éves portugál futballista a bemutatóján arról is beszélt, hogy Európában elvégezte a munkáját. és ugyan kapott európai, brazil, ausztrál, amerikai csapatoktól ajánlatokat, miután eljött a Manchester Unitedtől ő az al-Nasszr mellett kötelezte el magát.

Azt mondta, hogy nem érdekli, miként ítélik meg az emberek az al-Nasszrhoz való szerződését, ő tudja, hogy nem levezetni jött ide, és céljának tartja azt is, hogy fejlessze a helyi futballt, még a női focit is, és új perspektívát adjon az országnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!