Szilveszterkor darálható le az Aranybulla, itt egy új előzetes

2022. december 10. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

– Négy rész Aranybullát lesz szíves!
– Hat lett, maradhat?

Ilyesmi beszélgetés folyhatott le a sorozatboltba betérő MTVA és a pult mögött producerköpenyben sertepertélő Rákay Philip között, miután az MTVA elhatározta, emléket állít az Aranybulla 800 éves évfordulójára. A mű elkészült, és még pont bele is fértek vele a 2022-es jubileumi évbe, december 25. és 30. között minden este 8 órától ad majd le belőle egy-egy részt a Duna tévé. Vagyis ahogy kollégám mondta, mindenki a fa alatt üdvözölheti a sorozatot:

Ó Bulla ciao, Bulla ciao, Bulla ciao, ciao, ciao!

Mivel hat estén át tart a sorozat, az igazán hardcore sorozatfüggőknek karácsonytól

majdnem szilveszterig kell várniuk, hogy ledarálhassák az Aranybullát.

A 600 millió forintból forgatott sorozatnak nyáron már megjelent egy előzetese, most pedig kaptunk egy egy perc hosszú új trailert, ebben már beszélnek is. Hogy az előzetes miért egy hét feliratkozóval rendelkező, lk12 gmail felhasználó csatornáján jelent meg, talán csak a közmédia friss kreatívigazgatója, Kárász Róbert tudná megmondani, mindenesetre íme:

Mivel az utóbbi időben pár éve rákattantam a középkori tematikájú sorozatokra, így a másodperc töredéke alatt meg tudom különböztetni a szuperprodukciókat a B kategóriás sorozatoktól vagy a teljesen feleslegesen leforgatott tévedésektől.

Az Aranybulla nálam az előzetesek alapján simán hozza a B kategóriát,

sajnos az általában szörnyen sikerülő magyar hangsávot ebben az esetben nem lehet átkapcsolni, de ettől függetlenül simán megnézem majd a karácsonyi ügyelet közben után, és abban is biztos vagyok, hogy írunk is majd róla, fájóan kevés magyar történelmi sorozat, film készül.

Még 2021 februárban írtunk arról, hogy a Nemzeti Filmintézet négymillió forintot ad egy Kis-Szabó Márkból, Rákay Philipből és Szente Vajkból álló csapatnak, hogy készítsenek egy, az Aranybulláról szóló filmet. 2021 augusztusára annyit változott a projekt, hogy Rákay forgatókönyvíróból producer lett, a filmből pedig sorozat. Cserébe a gyártó kapott 600 millió forint támogatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!