A Gyurcsány Show szelleme kísért az új Soros-ellenes videóban

2022. december 6. – 18:06

Másolás

Vágólapra másolva

Ha eddig hiányzott volna bárkinek Kőszegi Ákos kéjesen gonoszkodó hangja vagy a magyar animáció hagyományának egyik nem túl kifinomult fajtája, akkor nem kell többet várnia, visszatért a választások óta hidegre tett Gyurcsány Show-videók hangulata, megérkezett december 1-jére a tematikus változat Soros Apóról és a dollárbaloldalról.

Kérdés, hogy a tegnap reggel az Aktuális Facebook-oldalán bemutatkozott videó az csak kifejezetten december 6-ra készült, vagy az angolszászhagyományoknak megfelelően egészen karácsonyig menni fog. Ugyanis Soros György a Mikulás, aki a baloldali politikusok csizmájába rakja a hárommilliárd forintos ajándékot, aminek a vállán ülő fia, Alex Soros krampuszként tapsol, vagy a mai nappal vége is van a kampánynak, de van egy olyan érzésem, hogy ez nemsokára ki fog derülni. És aztán hirtelen ott tartunk majd, hogy minden egyes karácsonyi playlist/égő kandalló/bármilyen más nyugtató, szentestére tervezett videó előtt ez fog bömbölni a meghitt családi vacsora közben.

A videó gyerekekről készült stockfotókkal kezdődik, ahogy levelet írnak a Mikulásnak, majd a Jingle Bells dallama átvált habókos bohóczenére, és kiderül, hogy a baloldali politikusok (Márki-Zay, Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc) nem a Mikulást, hanem Soros apót várják. Soros meg is jelenik a szánján, aminek a hátulján ott ül fia, krampusznak/majomnak ábrázolva.

Kőszegi magát egyre jobban belelovallva mondja a szöveget, hogy ezek a politikusok egyre jobban viselkedtek, „keltették a háborús hangulatot”, lelkesen támogatták a szankciókat, miközben éppen lövő tankokat és egy ipari környezetben egy csövet elzáró embert látunk. Ja és a parlamentben mutogató Gyurcsányt és a karba tett kézzel örömködő Karácsony Gergelyt. Soros apótól aztán jár nekik „pár köteg dollár” a csizmájukba, „mondjuk, hárommilliárd forintnyi.” Az összeg direkt utalás arra,, hogy Márki-Zay Péter mozgalma több mint 3 milliárd forintnyi támogatást kapott a választási kampányban az USA-ból.

A videó ugyan hétfő reggel debütált az interneten, a parlamentbe a szimbólumrendszere már aznap eljutott, amikor Dömötör Csaba államtitkár arról beszélt, hogy

„Szent Miklós napja közeledik, érkezik a Mikulás, és a baloldalon biztosan sokan ki is suvickolták a csizmáikat, hogy újabb dollárkötegek érkezhessenek. Azok biztosan érkeznek is majd. Cserébe majd megint kérnek valamit, leginkább azt, hogy viselkedjenek jól, viselkedjenek úgy, ahogy maguktól elvárják.”

Ha valaki még úgy érzi, hogy önszántából is megnézné ezt a videót, vagy talán YouTube-előfizető, és mérget tenne rá, hogy soha nem fog vele találkozni, akkor itt meg tudja:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!