Itt vagyok én, a Feri, ki a NER koporsójába a szöget beleveri – Bödőcs Tibor Gyurcsányként szaval

2022. december 5. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról a Telexen is beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc költő lett. No nem hivatalból, a Demokratikus Koalíció elnöke amolyan hobbiként, a Facebookon szereti kiélni a költői vénáját.

Az absztraktba hajló szabadversek változatos témákat boncolgatnak, írt például verset azzal a címmel, hogy „Magyar vagy”, de értekezett már a Dobrev Klára iránt érzett múlhatatlan szerelméről és arról is, hogy a Fidesznek vége.

A jelenségre Bödőcs Tibor humorista is felfigyelt, aki egyetlen videóba sűrítve mutatta be a volt miniszterelnök repertoárjában szereplő számtalan költői stílust: van itt expresszionizmus („kósza fény, hét határ, pacsirta”), szentimentalizmus („Klára lelke – kínai váza”), szedett-vedett rímekbe szedett kesergés az ellenzéki összefogás széteséséről („együtt indultunk, csúnya vicc volt”), és fiatalo(s/k)nak szánt slam poetry is („Itt vagyok én, a Feri, ki a NER koporsójába a szöget beleveri”).

Íme a háromperces utazás – műfajokon, narratívákon, nagy megmondásokon és nyelvbotlásokon keresztül – a volt miniszterelnök koponyája körül:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!