Jó reggelt, Gyurcsány Ferenc szabadversben jelentette be a Fidesz végét

2022. szeptember 8. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, Magyarország volt miniszterelnöke csütörtök reggel poétikus hangulatban ébredt, meg is osztott egy verset a Facebook-oldalán, ami arról szól, a Fidesz uralmának vége. A címe is ez: Vége.

Minek is fecsérelni a szót, íme a váteszköltővé lett politikus ítélete:

„Vége

Tudom, hogy milyen. Láttam, éreztem egykor. Elfogy a levegő. Mert ugye mindennek rendelt ideje van.

Nekik most fogy el a levegő. Ami most jön, azt ez a kormány nem éli túl. Demokratikus világban ez természetes. Jönnek és mennek a kormányok, a kormányfők.

Nekik ez nem természetes, mert kiválasztottnak hiszik magukat. Azt hiszik, hogy az övék a népakarat képviseletének kizárólagos történelmi joga.

Ahogy Bibó írja, a magyar jobboldal legpocsékabb vonása, hogy azt hiszi, jár neki valami. Pedig semmi se jár.

Orbánnal a legerkölcstelenebb jobboldal jött vissza. Elvettek, elraboltak, elhazudtak mindent. Nagyképű, műveletlen, fennhéjázó, tolvaj jobboldalt teremtettek. Lehetnénk máshol. Egy jobb országban.

Milliók fogják most azt tapasztalni, hogy vége van eddigi életüknek. Fájdalmas lesz. Nem kicsit, nagyon. Becsukódnak az ajtók. Ezért lesz vége Orbánék uralmának is.

Néptámogatás nélkül nincs demokratikus néphatalom. Ez már régen nem demokrácia. A baj akkora, hogy az ügyeskedés már nem segít. Végük van.

2006 arról akart szólni, hogy új szövetséget kell kötni az emberekkel. Becsületes, igaz szövetséget. A hazáról. Rólunk.

Akkor nem sikerült. Elrontottam.
Most sikerülni fog.

Erre készülünk.”

Nem kellett sokat válni a válaszra, a KDNP – igaz, kevésbé irodalmi stílusban – bejelentette: készülnek a készülő Gyurcsányra.

Vége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!