Megmutatta Orbán Viktor az új, katari vb-re készült hátizsákját

2022. december 2. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Irány Szlovénia!” felkiáltással Mariborba utazott péntek délelőtt Orbán Viktor, és Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével ebédelt.

A Facebook-oldalán megosztott fotó tanúsága szerint új, fekete színű hátizsákja van a magyar kormányfőnek, amin a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság logója szerepel.

Nem számít újdonságnak, hogy a futballrajongó miniszterelnök vb-s hátizsákban jár dolgozni. Évekig hordta a 2006-os németországi vb piros-fekete-sárga táskáját. Orbán a Blikknek korábban elárulta, hogy a hátizsák eredetileg a fiáé, Orbán Gáspáré volt, de egyszer kölcsönkérte, és annyira megszerette, hogy nála maradt.

A hátizsák 2014-ben a Magyar Nemzeti Múzeumba került, miután Orbán a brazíliai foci-vb emblémájával díszített zsákra ruházott be. „Új táska, irány Brüsszel” – számolt be követőinek az új szerzeményről a magyar kormányfő 2014 júliusában.

Fotó: Orbán Viktor / Facebook Fotó: Orbán Viktor / Facebook
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Orbán az idei vb nyitónapján azt is elárulta, hogy Szerbiát tartja a legnagyobb esélyesnek. A miniszterelnök tippje eddig nem igazán jött be, a szerb válogatott két meccs után egy ponttal a G csoport negyedik helyén áll. Péntek este Svájc ellen azonban még kiharcolhatják a továbbjutást.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban a 24.hu megkeresésére azt írta, hogy a miniszterelnök – amikor az ideje engedi – hivatalos vendégként, a FIFA meghívottjaként részt fog venni a vb-n.

Megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy a miniszterelnök a csoportkör alatt járt-e már Katarban, illetve a jövőben melyik meccsre tervez kilátogatni. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy Orbán az eddig látottak alapján melyik válogatottat tartja a vb esélyesének, és kinek fog szurkolni, ha Szerbia kiesne a csoportkör végén. Természetesen rákérdeztünk arra is, hogy kitől kapta a miniszterelnök a hátizsákot, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Mindeközben Havasi az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy a magyar és szlovén kormányfő pénteki munkaebédjén az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Orbánék óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia-hálózatának összekapcsolását. A találkozón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is részt vett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!