Minden szaúdi válogatott focista kap a trónörököstől egy Rolls-Royce Phantomot

2022. november 26. – 09:15

Minden szaúdi válogatott focista kap a trónörököstől egy Rolls-Royce Phantomot
A szaúdi csapat, vagyis a zöld sólymok – nevükhöz illő mozgással – ünnepelnek. Fotó: Antonin Thuiller / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd, Szaúd-Arábia koronahercege, vagyis a trónörökös bejelentette, hogy a szaúdi válogatott minden játékosát egy Rolls-Royce Phantom gépkocsival jutalmazza, hogy ezzel is a tiszteletét fejezze ki a csapat a sikere előtt – írja a Hypebeast. Nem éppen kicsi ajándékról van szó, egy ilyen autó ára forintban százmilliótól indul.

Mint emlékezetes, november 22-én Szaúd-Arábia arab futballtörténelmet írt azzal, hogy 2-1-re győzött Argentína ellen a foci vébén. Az arab, de a globális sajtó is úgy értékelte az eseményt, mint amely egy polcra került Algéria legendás 1982-es győzelmével, amikor is az észak-afrikaiak szintén 2-1 arányú győzelmet arattak Németország (akkor még Nyugat-Németország) ellen.

A mostani szaúdi siker után a kormány másnap munkaszüneti napot hirdetett, a sportminiszter még napokkal a győzelem után is arról nyilatkozott, hogy valaki ébressze fel, mert szerinte még álmodik.

Ilyen anyagi körülmények között talán jobban megérthető, hogy bár aligha a szaúdi, vagy a katari a legerősebb nemzeti focibajnokság, de ezen két válogatott minden tagja otthon, a hazai bajnokságban futballozik.

A zöld sólymok most a C-csoport élén állnak, és a november 26-i második, Lengyelországgal vívott mérkőzésre készülnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!