Szaúd-Arábiában nemzeti ünnepet hirdettek az argentinok elleni győzelem után

2022. november 22. – 17:18

Másolás

Vágólapra másolva

„A Két Szent Mecset Őrzője elrendelte, hogy holnap, szerdán legyen ünnepnap az állami és a magánszektor összes dolgozója, valamint minden diák számára” – adott hírt a szaúdi média Szalman király rendeletéről, amiben az uralkodó a katari focivébén az argentin válogatott felett aratott 2-1-es szaúdi győzelem tiszteletére országos ünnepnappá nyilvánította 2022. november 23-át.

Messi a meccs után – Fotó: Jose Breton / Jose Breton/NurPhoto
Messi a meccs után – Fotó: Jose Breton / Jose Breton/NurPhoto

A meccs eredménye sokkolta a hosszú veretlenségi sorozatot befejező és egyébként a vébé egyik nagy esélyesének tartott argentin válogatottat, Lionel Messi csapatkapitány csalódottan nyilatkozott a verség után, azt mondta, nem ilyen rajtra számítottak.

„Ez egy olyan helyzet, amivel ez a csapat eddig még nem találkozott. Nagyon régóta nem kaptunk ekkora pofont” – mondta a hétszeres aranylabdás támadó a meccs után.

A Paris Saint-Germain focistája szerint, miután vezetésből 5 perc alatt 2-1-es hátrányba kerültek a világranglistán második legalacsonyabban rangsorolt vb-résztvevővel szemben, már nem tudták összeszedni magukat, de a Mexikó elleni következő meccsig megpróbálják.

„Eljött az ideje annak, hogy a lehető legjobban összefogjunk és megmutassuk, mennyire erős ez a csapat” – zárta szavait a 36 mérkőzés után először kikapó argentinok kapitánya.

Az argentinok szombaton Mexikóval találkoznak, Messi ígérte, addigra összekapják magukat, és őket megpróbálják majd megverni. Az utolsó csoportmeccsükön, jövő szerdán a lengyelekkel játszanak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!