A 10,7 százalékos infláció nem hír a köztévé Híradójában

2022. június 9. – 11:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel adta ki a Központi Statisztikai Hivatal azt az adatot, amely szerint májusban 10,7 százalékos volt az infláció. Ezt minden újságként működő újság megírta szerda reggel (például az Origo nem), sőt, még felkerült a Híradó.hu oldalára is ez az információ – de kíváncsiak voltunk arra, hogy a köztévé jóval fontosabb és nagyobb elérésű Híradójában is megjelentek-e ezek az információk.

Végigpörgettük a reggel 8-as, 12-es, 18-as és 19:30-as Híradókat: ebben a több mint kétórányi műsorfolyamban egyszer sem hangzott el ez a hír.

De miről volt szó helyette? Például az esti Híradóban közel négyperces anyagban elemezték azt, hogy Több baloldali politikus is elítéli Niedermüller Péter Trianonnal kapcsolatos kijelentéseit, a reggeli Híradóban 3 és fél perces riportban számoltak be arról, hogy Parizeus feliratú táblával üzent a Mi Hazánk Jakab Péternek – de ezeken az anyagokon kívül is többször foglalkoztak a két politikussal a szerdai napon, főleg Jakab Péterrel, aki lemondott a Jobbik elnöki tisztségéről is.

De mutatunk még pár hírt, ami belefért a köztévé szerdai Híradóiba, akár többször is:

  • A rezsivédelmi és a honvédelmi alapba kell befizetni az extraprofitot
  • Minden eddiginél több pénz jut jövőre a családtámogatásokra
  • Gál Kinga: Az EU szankciói ne okozzanak nagyobb kárt az EU-nak, mint Oroszországnak
  • Az LMP szerint önkritikusak Karácsony Gergely szavai
  • A Fidesz szerint ha a baloldal lenne kormányon, se rezsicsökkentés, se gáz, se olaj nem lenne a magyar családoknak.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!