Mészáros Lőrinc: Rengeteg munka létezik erre az évre

2022. június 1. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc ritkán mond beszédet, de amikor erre vállalkozik, olyankor gyakran nagy életigazságok hagyják el a száját. Emlékezzünk csak vissza 2020 nyarára, amikor „legyetek bátorak” harci kiáltással útjára engedett egy csapat diákot.

Most Hadházy Ákos töltött fel egy videót a Facebookra, amin az egykori gázszerelő beszédet tart, bár azt nem tudni, a felvétel pontosan mikor és hol készült. Mészáros szavaiból ítélve valamilyen karácsonyi ünnepségen.

Bár a beszéd nagy része egyáltalán nem érthető, azért az rögtön lejön, hogy a volt felcsúti polgármester most sem hagyta bölcseletek nélkül a közönséget. Például ilyeneket mondott:

  • „tavaly a Covid ugye nem engedte meg, hogy úgy döntsünk, hogy rendezzünk” karácsonyi ünnepséget;
  • „rengeteg munka létezik erre az évre”;
  • „azt gondolom, a cél irányába tartunk”;

A kormánynak is megköszönte, hogy támogatja, segíti, „mindent elkövet” azért, hogy simán menjen az MBK-Budapest Bank-Takarékbank fúziója. „Hiszen ők is tulajdonosok, kisebbségi tulajdonosok, így jártak el”, magyarázta Mészáros, aki szerint a gigabanki összeolvadás egyedülállóan gyorsan ment végbe Európában, vagyis az ő szavaival élve: „ha jól gondolom, ilyen sebességgel még Európában sem olvasztottak össze bankokat (…), nem győzőm méltatni és dicsérni a társaságot”.

Kiderült az is, „mi azt gondoljuk, hogy a bankunkból profitot kivenni nem szeretnénk”, és Mészáros akkor lesz teljesen elégedett, ha „egy igazi magyar szuperbank fog megalakulni”.

A Budapest Bank és MKB Bank 2022. március 31-én egyesült, a Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik majd hozzájuk. Az átállás 1,3 millió ügyfelet érint. Az MKB Bank Nyrt. néven futó gigabank részben Mészáros Lőrinc tulajdonában van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!