Gigachad – mondta a mosolygó Márki-Zay Péter, miután utolérte a háztetőkön ugráló Orbán Viktort saját, virtuális másával

2022. április 2. – 23:17

Másolás

Vágólapra másolva

„A hét, amikor végképp szétesett a szimuláció, amiben élünk” – írtuk az eheti Lájkbajnokság címében, miután a szürreális dolgok a kampány utolsó hetében olyan mennyiségben zúdultak a nyakunkba, mintha egy Dali-kiállításon ért volna egy komolyabb földrengés. Persze azért lenne még pár ötletem arra, hogy hogy lehetett volna még jobb az egész: például úgy, ha Németh Szilárd egy unikornison lovagolva szórna be saját készítésű pacalos macaronokat az ablakomon. Ez sajnos nem valósult meg, de majdnem ilyen jó volt, amikor szombaton

az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a gémereket megszólítva Twitchen közvetítette, ahogy a Közpénzhajsza nevű böngészős játékban saját magát irányítva üldözte a NER prominens alakjait, majd a végén egy üzenetre reagálva azt mondta, hogy „Gigachad”, majd belemosolygott a kamerába.

Ha elképzelése sincs arról, hogy miről van szó, akkor olvasson tovább, elmagyarázzuk a helyzetet:

  • A Twitch a legnagyobb videójáték-közvetítő platform, ahol a videójátékok mellett egy rakás más témának is helyt ad – többek közt a politikának is, ami szült már néhány érdekes helyzetet, az akkor 77 éves Bernie Sanders például 2019-ben saját csatornát indított, hogy kifejezze a szolidaritását a játékosokkal;
  • A Közpénzhajsza egy nemrég feltűnt böngészős játék, ahol Márki-Zay Pétert irányítva eredhetünk Tiborcz István, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor nyomába. Ha mindenkit utolértünk, akkor egy üzenet fogad minket, hogy a korrupció valójában nem játék, a megállításához pedig el kell menni szavazni. A játék készítője szerint az Egységben Magyarországért jelöltjére, de ez annak fényében mondjuk nem meglepő, hogy a játék az o1.games/kozpenzhajsza oldalon érhető el.
  • A Gigachad pedig egy örökzöldnek tűnő meme, amiről korábban itt már írtunk bővebben, szóval most legyen elég annyi, hogy a kifejezés az alfahímek csúcsát jelöli, akinek minden témában igaza van, és egy rakás memében használják a tökéletes vélemény ábrázolására.

A fentiek fényében egészen bizsergető érzés, hogy mindez egyetlen mondaton belül szerepel Márki-Zay Péterrel, pedig ez a helyzet. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt már korábban felfedezte magának a Twitchet, egészen eddig azonban nagyjából ugyanúgy használta, mint a facebookos élő közvetítéseket. Szombaton viszont fejest ugrott a gémerkedésbe, és végigjátszotta a Közpénzhajszát – illetve nem végig, mert Orbán Viktort kétszer kell elkapni a játékban –, majd rövid beszédet intézett a gémerekhez, akiket arra kért, hogy ne csak a játékokban, hanem a valóságban is üldözzék a tolvajokat, és menjenek el szavazni vasárnap.

Ez már önmagában is bizarr lenne, azzal együtt viszont egészen szürreális, hogy Márki-Zay a közvetítés végén – jó streamerként – csemegézett kicsit a nézők üzenetei közül. Itt történt meg az, hogy egy ponton felolvasta, hogy „Gigachad”, majd úgy nézett bele a kamerába, mint Jim az Office-ból. Szóval rögzítsük még egyszer: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy nappal a választás előtt Twitchen játszik a játékkal, ahol saját magát irányítva kapja el Tiborczot, Mészárost és Orbánt, majd a végén azt mondja, hogy „Gigachad”, és mosolyog. Mi mást lehet erre mondani, mint azt, hogy tényleg a legjobb idősíkon élünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!