A házipolitológus Deák Dániel büszke arra, hogy a Megafon százmillióval toldotta meg a Facebook-posztjait

2022. január 4. – 22:32

Másolás

Vágólapra másolva

Deák Dániel büszkén vállalja, hogy pénzzel támogatja őt a Megafon azért, hogy a mondandója minél több emberhez eljusson, így reagált az RTL-nek a jobboldali, saját magát véleményvezérnek tituláló, de akár propagandistának is nevezhető Deák, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet munkatársa a Telex cikkére. Abban azt írtuk, a Megafon a legtöbbet költő magyar facebookos közéleti hirdetők közé emelkedett, tavaly év végére pedig átvették az első helyet ezen a listán. December 31-én már átlépték az 500 millió forintos álomhatárt is. A Megafon 500 milliója összesen 12 oldal fizetett posztjaira ment el, ezek között van két, már törölt, illetve sorsára hagyott oldal is (saját bevallásuk szerint azért indítottak újat a gazdáik, mert „cenzúrázta őket a Facebook”). Ebből a pénzből Deák Dániel 114 389 847 forintot kapott.

Deák szerint a Megafon nem közpénzből, hanem adományokból működik, például Rákay Philip is adott nekik több tízmillió forintot. A Megafon egyébként Rákayt is pénzeli: a törölt oldalát és az új oldalát összesen 131,5 millió forinttal.

Hogy a Megafon mindezt miből finanszírozza, arról annyit lehet tudni, hogy saját bevallásuk szerint nincs közpénz a háttérben. Erről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!