Mészáros Lőrinc volt felesége bemutatta a művészetét Bicskén, verset is olvasott

2021. november 12. – 11:48

Mészáros Lőrinc volt felesége bemutatta a művészetét Bicskén, verset is olvasott
Kelemen Beatrix kiállításmegnyitója 2021. november 11-én a Bicskei Kultúrkúriában – Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyon úgy tűnik, az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc vonzódik az alkotókhoz. Jelenlegi felesége, Várkonyi Andrea pszichológiai könyve november közepén jelenik meg. Volt felesége, Kelemen Beatrix pedig a művészetekben jeleskedik, csütörtökön nyitották meg a kiállítását a Bicskei Kultúrkúriában.

A Magyar Hang riportja szerint egy igazi összművészeti tárlatot nézhetnek meg a látogatók: Kelemen Beatrix képeit és verseit is megtekintheti a közönség Ágh Gyula Mihály festményei mellett. A csütörtöki megnyitón ott volt Kelemen Beatrix új párja, Joshi Bharat televíziós műsorvezető, és beszédet mondott Bicske kormánypárti polgármestere is.

Bálint Istvánné másodállásban annak a Life TV-nek az igazgatósági tagja, amelynek tulajdonosa Kelemen Beatrix. A városvezető a Magyar Hangnak ugyanakkor cáfolta, hogy beosztottja lenne Mészáros volt feleségének, a kiállítás önkormányzati helyszínét pedig állítása szerint nem Kelemen Beatrix, hanem Ágh Gyula Mihály kérte, és utóbbi ötlete volt az is, hogy vonják be a másik alkotót.

Megnyitó beszédében a bicskei polgármester méltatta „Beus” széles körű művészeti érdeklődését, kiemelte, hogy a Life TV tulajdonosa nemcsak a festészeten, de a szobrászaton, a korongozáson és a versíráson keresztül is megmutatta már magát, mint fogalmazott, „a te érzéseid töltenek fel bennünket”. A Magyar Hang cikke szerint Kelemen Beatrix felolvasta az egyik legelső versét is, amely a kiállítás címét is adja: „Fénnyel járok benned”.

Mészárosné Kelemen Beatrix: Létezésünk csodája
Van valami Isteni
abban ahogyan a fényed
betölti Lényem.
Megmutatom neked az Óceánt!
szavak
Mondatok
S minden ami itt „csak” van
nélkül
Fénnyel járok benned
Járom át a fáradtságod,
bánatod, fájdalmad
Örömöd, Boldogságod.
Mindennapjaid mindenét.
Szivárványhíd a Szívünk.
Átível
Áthidal
Lakozik
Megőriz Szerelmem.

A versnek a szerző szerint nagyon különleges energiája van, és nagy életszeretet van benne. Azt is megtudtuk tőle, hogy megírja a verseket, de nem mindig tudja megtanulni, hiszen „csak jönnek ezek a versek”.

A tárlatot november 25-ig lehet megnézni a Bicskei Kultúrkúriában. A megnyitóról a Magyar Hang cikkében talál képeket és további részleteket, itt pedig meghallgathatja Kelemen Beatrix Létezésünk csodája című versét a szerző előadásában.

Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang
Fotó: Gulyás Balázs / Magyar Hang
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!