Bolsonaro úgy vélte, AIDS-et okoz az oltás, a Facebook és a YouTube letiltotta az erre vonatkozó videóit

2021. október 26. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook és a YouTube is eltávolította felületeiről a brazil elnök, Jair Bolsonaro videóit, miután az elnök ezekben azt állította, hogy a koronavírus elleni oltások AIDS-et okoznak, írja a Reuters.

A platformok szerint az elnök videói megsértették az irányelveiket, melyek „nem engedik meg azokat az állításokat, amik arról szólnak, hogy a koronavírus elleni oltások megölik vagy súlyosan károsítják az embereket” – fogalmazott a Facebook szóvivője.

A YouTube félretájékoztatási irányelve miatt a videó törlése után hét napra fel is függesztette az elnököt. Bolsonaro csatornájáról júliusban is töröltek videókat, amikor az elnök olyan álorvoslásokat hirdetett a vírus elleni gyógymódként, mint a hidroxiklorokin és ivermectin. A maláriaellenes gyógyszer, a hidroxiklorokin a tudományos konszenzus szerint ellenjavalt a koronavírus ellen, az ivermectin nevű lóféreghajtótól pedig szintén óva inti az embereket az Európai Gyógyszerügynökség.

Bolsonaro egyébként tavaly elkapta a vírust, két hétre karanténba is került. Egy héttel megfertőződése előtt az ENSZ közgyűlésének ülésszakaszára akart bemenni annak ellenére, hogy nincs beoltva: hangsúlyozta ekkor azt is, hogy ő lesz az utolsó brazil, akit beoltanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!