A Momentum is beszállt a ki hasonlít jobban Ceaușescura versenybe

2021. október 20. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Mi a közös Nicolae Ceaușescu egykori román diktátorban és Márki-Zay Péterben, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjében?

A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas szerint az, hogy hasonlítanak egymásra. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Facebookon megosztották Ceaușescu és Márki-Zay egymás mellé rakott képét, és a biztonság kedvéért mellé írták: „Baloldali ikertornyok. Kommentár nélkül.”

És mi a közös Nicolae Ceaușescu egykori román diktátorban és Orbán Viktor magyar miniszterelnökben?

A Momentum szerint például az, hogy mindketten stadiont építettek a saját szülőfalujukban. „Diktátor ikertornyok. Kommentár nélkül.” – írták ők is a kép mellé.

Ceaușescu az Olt megyei Scorniceștiben virágoztatta fel a futballt az 1970-es, 1980-as években. Az FC Olt hamar első osztályú lett, román válogatott játékosokkal a soraikban. Az 1989-es romániai forradalom és rendszerváltás pillanatában azonban megszűnt a csapat támogatottsága, és hamar eltűntek a román foci élvonalából. Jelenleg a negyedosztályban szerepelnek, a stadionjuk pedig romhalmaz lett. Korábban itt írtunk a román diktátor futballkalandjáról.

Orbán a Fejér megyei Felcsúton virágoztatta fel a futballt a 2000-es, 2010-es években. A Puskás Akadémia hamar első osztályú csapat lett, magyar válogatott játékosokkal a soraikban. Az elmúlt szezont a második helyen fejezték be, ami történetük legjobb eredménye volt. A Konferencia-ligában is indulhattak, ahol a második selejtezőkőrben egy lett csapat 5-0-ra ütötte ki őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!