Márki-Zay sem úszta meg, hogy az akarata ellenére kampánydalt írjanak neki, de legalább egy kínzó kérdéssel kevesebb van a világon

2021. október 11. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szavazz Márki-Zayra (akkor is, ha Karácsonyra)! címmel felbukkant egy szerzemény a Youtube-on, amiről elsőként a Mandiner számolt be hétfőn. A kormányközeli lap azt írta, hogy ez az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért versenyben lévő hódmezővásárhelyi politikus kampánydala, de ezt megkeresésünkre cáfolta a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) sajtóreferense.

Csirák Dalma azt írta, hogy „az MMM nem rendelt és nem fizetett kampánydalért, nem is áll szándékunkban. Több dalt is kaptunk viszont lelkes önkéntesektől. A vélemények megoszlanak csapaton belül is ezekről.”

„A Mandiner oldalán megjelent dal végtelenül kedves, tartalomtól és zenei minőségtől függetlenül, mert érezzük a mögötte lévő szorgalmat, munkát és jószándékot”

– írta a sajtóreferens.

És ha valakiben lettek volna kétségek, Márki-Zay nevét nem márkizaj-nak kell ejteni, hanem márkizai-nak, de ez a történet szempontjából teljesen másodlagos.

A dal szerzője Antsi, és három nap alatt már több mint tízezren hallgatták meg. Rövid ismertetője szerint „a trashpop műfaj ízléses határain belül maradva azt akarjuk mondani: széleskörű ellenzéki összefogást a 2022-es kormányváltásért!”

FRISSÍTÉS kedden 9:55-kor

Cikkünk megjelenése után jelentkezett Márki-Zay Péter igazi kampánydalának egyik szerzője, a szegedi Juhász Máté, és arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország mindenkié! című szerzemény már augusztus 17. óta elérhető a YouTube-on, mostanáig több mint húszezren kattintottak rá. Ehhez klipet is forgattak a főszereplővel, íme:

Ha pedig valaki ezek után szeretné összeállítani az ellenzéki besztof-listát, segítünk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!