Megvan az előválasztás civiljeinek kampánydala

2021. szeptember 6. – 09:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elkészült az előválasztást megszervező és lebonyolító civilek kampánydala, közölték az érintett szervezetek.

Az aHang, a Számoljuk Együtt és a Civil Választási Bizottság szervezésében, közösségi finanszírozásból készült el a 2021-es országos előválasztásokra mozgósító videó.

A klipben többek között Cserhalmi György, Csákányi Eszter, Hegyi Barbara, Pogány Judit, Mérő László, Gyabronka József, Gálvölgyi János, Kulka János, Gerendás Péter, Hámori Ildikó, Péterfy Bori, Lakatos Márk, Szinetár Dóra és még sokan mások közösen mutatják meg, hogy szerintük miért fontos az előválasztás és úgy egyáltalán a választás szabadsága 2021 Magyarországán – olvasható a közleményben.

Mint írták, az előválasztások civil kontrolljáért felelős Civil Választási Bizottság „Élni hívlak!” kampányának célja, hogy a lehető legtöbb ember megismerje az előválasztás lehetőségét Magyarországon, és hogy minél többen szavazzanak online és az utcákon egyaránt. A következő napokban óriásplakátok és az aHang megyei koordinátori hálózatának, illetve a Nyomtass te is! aktivistáinak segítségével több tízezer kitűző, matrica, vászontáska, autómágnes, molinó, és egyéb támogató anyag jut el több mint kétezer civil önkénteshez országszerte, akik ezekkel az eszközökkel is segítik az előválasztás népszerűsítését minden megyében.

Online szavazásra az aHang elovalasztas.hu oldalán keresztül lesz majd lehetőség, minden ezzel kapcsolatos információ ezen az oldalon lesz elérhető a nyilvánosság számára. Az online előválasztásra történő hivatalos, videóazonosítással egybekötött regisztráció még szeptember 18-a előtt megnyílik, ennek részleteit az aHang és az Országos Előválasztási Bizottság ezen a héten fogja nyilvánosságra hozni. Ezenkívül a legfrissebb híreket ezen a Facebook-oldalon lehet követni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!