Szevasztok, előválasztás, hej, Csordás Anett eszetekbe juttatja, hogy mi is itt az ábra, ja, ja

2021. szeptember 17. – 14:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sokan sokféleképp próbálták már meg bevonzani a választókat egy választás előtt, előkerültek már a semmiből laptopok és kiló krumplik is, de azt valószínűleg még az igazi hardcore kampányveteránok sem látták jönni, hogy egy választókerület jelöltje két bólogató fej között

„Csordás Anett derék csaj, és tudja, az a lényeg,
hogy a tükörből egy hős néz vissza rád, vagy csak egy féreg”

szöveget rappel a kamerába. Pedig most pontosan ez történt meg az ellenzéki előválasztás kampányában. A talpalávaló címszereplője, Csordás Anett Budapest 6. választókerületében indul, ahol egyébként valóban kiélezett verseny várható az előválasztáson. Indul itt még Jámbor András (MSZP–Párbeszéd–Szikra Mozgalom), Demeter Márta (LMP–Jobbik), Manhalter Dániel (DK), de valójában innentől kezdve minek is próbálkoznak, Csordás ledobta az atombombát ezzel a rapkampánydallal, ráadásul olyan neves közéleti szereplőket sikerült statisztának megszereznie, mint Szél Bernadett, aki ezt az egészet úgy magyarázta meg, azért rappelnek, mert „Józsefvárosban vagyunk, a Szigony utcától nem messze, és ott (is) sokan, nagyon sokan szeretik ezt a műfajt”.

Ehhez valójában elég nehéz bármi mást hozzáfűzni, hadd beszéljen önmagáért inkább ez az alkotás:

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass