Gyémánt fokozatú propaganda: egy fideszes oldal könyörtelenül lerántotta a leplet a DK politikusáról

2021. október 5. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

Nincs megállás, kíméletlenül dübörög tovább az Aktuális nevű fideszes propagandaoldal kampánya, amellyel minden, az előválasztás első fordulójában győztes jelöltet igyekeznek összegyurcsányozni.

Egyszer már kiveséztük ezt a kreatív és minden bizonnyal hatásos akciót, azonban kedd reggel újabb gyöngyszem (vagy nevezhetjük akár öklömnyi gyémántnak is) került elénk: leleplezték Oláh Lajost, akiről fizetett hirdetésben tolják, hogy Gyurcsány Ferenc embere.

Oláh Nagy Dekonspirálódása azért izgalmas, mert a politikus 2011 óta a Demokratikus Koalíció tagja és parlamenti képviselője.

Ezzel a csomaggal a puttonyában nyert már egyéniben parlamenti választást, és néhány nappal ezelőtt kis különbséggel ellenzéki előválasztást is; nehéz tehát azt mondani, hogy Oláh DK-ssága különösebben nagy meglepetést okozhatna bárkinek a szűkebb politikai környezetében.

De ki tudja, néhány kerülettel arrébb – vagy esetleg valahol Zala és Vas megye határvidékén – még megrökönyödve kapják fel erre az információra a fejüket a gyanútlan állampolgárok! Mert bár a hirdetés azt ígéri, hogy „az ön körzetében” a Gyurcsány emberének számító Oláh lett a baloldal jelöltje, a hirdetést nemcsak a terézvárosiakra targetálják. Így bukkanhatott fel ma az én Facebook-falamon is, pedig teljesen máshol lakom.

Persze, ha szeretnénk logikát keresni ebben, akkor a laza targetálás célja lehet az is, hogy az ország minden pontján elmélyítsék azt az üzenetet, hogy nemcsak a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hanem az egyéni képviselőjelöltek is egytől egyig Gyurcsány emberei lesznek.

A Fidesz és a Fidesz-közeli propagandafelületek könyörtelen gyurcsányozós kampányában – amelynek hátteréről, filozófiájáról és számszaki alapjairól márciusban részletesen is írtunk – tehát végső soron teljesen mindegy, hogy mi történik: ha DK-sként elindulsz egyéniben és legyőződ egy másik ellenzéki párt jelöltjét, akkor természetesen Gyurcsány embere vagy; de akkor is Gyurcsány embere leszel, ha egy másik párt színeiben indulva megvered a DK-s jelöltet.

Nehéz erre mást mondani, mint hogy

¯\_()_/¯

Korábban megírtuk, hogy a hirdetés finanszírozója az Aktuális.hu-t és az Aktuális nevű Facebook-oldalt üzemeltető Aktuális Média, ami egy aránylag új, néhány hónapja indult fideszes propagandaoldal. Eddig 13 ezer követőt sikerült szerezniük, és pénzt is költenek hirdetésekre. Hogy kinek a pénzét, az jó kérdés, az oldal arca mindenesetre az a Filep Dávid, aki egyébként A Kopasz oszt néven, és a Megafon támogatásával futtat kormánybarát propagandaoldalt. Időnként szoktunk róluk írni a politikusok és csatolt részeik közösségi médiás jelenlétével foglalkozó Lájkbajnokság nevű sorozatunkban is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!