Kovács Zoltán: A vadászati kiállítás megtérülését lehet pénzben is mérni, én nem ezt javaslom

2021. szeptember 25. – 21:47

frissítve

Kovács Zoltán: A vadászati kiállítás megtérülését lehet pénzben is mérni, én nem ezt javaslom
Kovács Zoltán beszédet mond a kiállítás megnyitóján 2021. szeptember 25-én – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitotta kapuját agancsát a húsz napon át tartó rendezvénysorozat, a Nemzetközi Vadászati és Természeti VilágKiállítás. Hogy mi ez, és milyen lett, arról ebben a cikkben olvashatják képes tudósításunkat.

A rendezvény helyszínéül szolgáló Hungexpo felújítása 55 milliárd forintba került, a kiállítás megszervezésére 17 milliárd forintot költött a kormány az adófizetők közössége.

Hogyan fog ez megtérülni Magyarország számára? – tette fel az ATV a kérdést Kovács Zoltánnak.

A megtérülését lehet természetesen azonnali pénzbeli megtérülésben is mérni, én nem ezt javaslom.

kezdte a választ a kiállítás szervezésért felelős operatív törzs vezetője, majd így folytatta: „Nyilván a jegybevételek is fontos elemet játszanak, hanem abban, ahogy a hírét viszik az egyébként is világhírű és mértékadó magyar vadgazdálkodási-, természetvédelmi- és környezetvédelmi gyakorlatnak és tapasztalatnak, ami itt létezik.”

Ha ez utóbbi állításával nem is szállnánk vitára, de a jegyárakat tekintve – a felnőtt napijegy 2700, 1200 forint a diák, a családi jegy 6700 – már nehezebb megtérülésről beszélni.

Ha mindenki a legdrágább jegyet venné, akkor 6 milliónál is többet kéne belőle eladni a teljes 17 milliárd megtérüléséhez. Kovács Zoltán tavaly januárban – akkor még a rendezvényért felelős kormánybiztosként azt mondta, legalább egymillió látogatót várnak a kiállításra. Ha tényleg jönne egymillió érdeklődő, az még a 17 milliárd egyhatodát sem hozná vissza a jegyekben.

Semjén Zsolt májusban még azt nyilatkozta az RTL-nek:

Ha csak tisztán gazdaságilag nézem, akkor is egy nagyon jó befektetés, aminek évtizedekig fogjuk látni a hasznát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!