Lájkbajnokság lett az iskolakezdésből a politikusok Facebook-oldalain

2021. szeptember 1. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha szeptember elseje, akkor iskolakezdés, és ha iskolakezdés, akkor nincs az a politikus, aki ne használná föl ezt az alkalmat egy kis lájkgyűjtésre. Különösen kampányban, néhány hónappal egy országgyűlési választás előtt.

Orbán Viktor miniszterelnök saját fotót nem, viszont a Bergendy együttes „De nehéz az iskolatáska” című slágerét megosztotta az Facebook-oldalán, ami több mint nyolcezer lájkot és közel háromszáz megosztást hozott neki három óra alatt.

Varga Judit igazságügyi miniszter az iskolába készülő gyerekeiről tett ki reggel egy képet „De nehéz az iskolatáska…” szöveggel, amivel közel nyolcezer lájkot húzott be. Szijjártó Péter külügyminiszter a gyerekei helyett saját magáról osztott meg egy fotót, amihez azt írta, hogy: „ma reggel indul először mindkét fiú iskolába. Én meg Genfbe, hogy megvitassuk az ENSZ-ben az újabb migránshullámok kialakulásának megelőzését.”

Novák Katalin családügyi miniszter a gyerekei iskolatáskájáról posztolt, míg Hollik István, a Fidesz–KDNP szóvivője arról, hogy a második osztályos fiát kíséri el az iskolába. Szabó Tünde sportállamtitkár az iskolába tartó gyerekeivel kívánt jó iskolakezdést mindenkinek.

A fideszesek közül Németh Szilárd zökkent ki legkevésbé a kampányüzemmódból: „A pesti dugó Karácsony Gergely ajándéka a tanévnyitóra. STOP KARÁCSONY! STOP GYURCSÁNY!” – írta a kocsisorról megosztott kép mellé. Meg kell hagyni, egészen kreatív „árukapcsolás” volt ez, amit eddig több mint háromszáz lájkkal értékeltek.

Az ellenzéki politikusok közül a Jobbik elnökének, Jakab Péternek a Facebook-bejegyzése ért el a legtöbb felhasználóhoz. „Irány a suli. Lehelnek ez lesz az első napja az iskolában. Ma még a táska könnyű, az izgalom annál nagyobb” – írta a fiáról készült kép mellé. A posztot öt óra alatt több mint kétszázan osztották meg, és 21 ezernél is több lájkot és és más emojit gyűjtött.

A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje, Dobrev Klára is a fiáról osztott meg egy képet ebből az alkalomból. „Mama, ugye nem engeded el a kezemet egy pillanatra sem? – kérdezte Marci a tanévnyitón. Majd 5 perc múlva boldogan futkározott az új barátaival, egyedül hagyva engem. Tudom, hogy ez így van rendjen, de azért egy kicsit lehet könnyezni, ugye?” – írta a bejegyzésben, ami jelenleg 4,5 ezer lájknál tart. A DK-s Kálmán Olga visszafogottabb volt abból a szempontból, hogy ő csak hátulról fotóztatta le az iskolába tartó fiát. A bejegyzése 1,2 ezer lájkot kapott alig öt óra alatt.

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea annyiban kilóg a sorból, hogy az ő gyereke nem iskolába, hanem óvodába ment szeptember elsején. „Első nap az oviban. Elindulunk. Ő már nagyon várja, én meg kicsit meg vagyok illetődve, hogy hogy rohan az idő” – írta a gyerekéről megosztott kép mellé.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra is a gyerekeiről készült képet osztott meg a Facebook-oldalán. Azt írta: „Most már hárman mennek, de biztos, hogy én izgulok a legjobban... Megint van elsősöm, és most már felsősöm is, és azon gondolkodom, mikor nőttek meg ennyire. A középső pedig úgy megy harmadikba, hogy még nem volt lezárás nélküli tanéve. Szeptember elseje, nyolc óra van, a szülők, a pedagógusok és a gyerekek életében meghatározó időpont. Egy újabb tanév, újabb kihívás, újabb izgalom. Mindenkinek szép tanévet, sok türelmet és sikert kívánok!”

A politikuskos e heti közösségi médiás jelenlétével a Lájkbajnokságban még foglalkozni fogunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!