Alig bírták a kommentátor hangszálai a svájci továbbjutás utáni végtelen örömöt

2021. június 29. – 09:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világbajnok francia válogatott őrült meccsen, 3-3-as rendes játékidő után büntetőkkel esett ki Svájc ellen, a svájci tévékommentátor pedig annyira önkívületbe esett a továbbjutás kiharcolásakor, hogy a hangszálai nagyon komoly igénybevételnek voltak kitéve.

Teljesen érthető a svájciak extázisa, igazi hullámvasút volt az egész meccs, a franciák a 80. percben, tíz perccel a vége lőtt még 3-1-re, magabiztosan vezettek, de Svájcnak mégis sikerült egyenlítenie, majd Mbappé kihagyott büntetője után nagy meglepetésre kiejtették a torna egyik legnagyobb esélyesét.

A felfokozott lelkiállapotban közvetítő svájci kommentátor már akkor nagyon örült, amikor Mbappé kihagyta a büntetőt, de pár másodperccel később egy „Ja, ja, was ist los?!?!”, azaz „Mi a baj, mi történik?!” kérdéssel értetlenkedett, mert Sommer kapus egy pár pillanatig kérdően nézett a játékvezetőre, és a bizonytalanság nem is volt teljesen alaptalan, hiszen felmerült a gyanú, hogy esetleg nem volt szabályos a kapus mozgása, mert előrefelé, a rúgó játékos irányába valamelyest elhagyta a gólvonalat, amit tiltanak a szabályok, hiszen ezzel csökkenti a távolságot, ami növeli a védés esélyét.

De a bíró végül úgy ítélte meg, hogy nem történt szabályszegés. És ezután a kommentátorállásban – és valószínűleg Svájc nagy részén – leírhatatlanul boldog percek következtek, hiszen mégiscsak a torna egyik legnagyobb favoritját búcsúztatták fantasztikus meccsen. Íme a végtelen öröm pillanatai:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!