Segíteni akartam a csapatnak, de kudarcot vallottam – Mbappé a franciák búcsúját jelentő kihagyott büntetőről

2021. június 29. – 08:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világbajnok francia válogatott 3-3-as rendes játékidő után büntetőkkel esett ki Svájc ellen, négy hibátlan párharc után utolsóként Kylian Mbappé lőtte a franciák tizenegyesét, de a svájci kapus megfogta a büntetőt, így tulajdonképpen ez a hiba pecsételte meg a franciák sorsát, a világ egyik legjobb játékosa érthető módon rendkívül csalódott volt a lefújás után.

Mbappé a Twitter-csatornáján kommentálta a történteket. „Nagyon nehéz napirendre térni a történtek felett. Végtelenül szomorú vagyok a kiesés miatt, és azért, mert nem sikerült elérni a célunkat. Nagyon sajnálom azt a büntetőt. Segíteni akartam a csapatnak, de kudarcot vallottam. Nehéz lesz megnyugvást találni, de sajnos az ilyen dolgok is benne vannak az imádott sportágamban. Tudom, hogy a szurkolóink nagyon csalódottak, de szeretném megköszönni a támogatásukat, és hogy mindig velünk vannak. A legfontosabb, hogy a következő kihívásokkal erősebben nézzünk szembe. Gratulálok, és sok szerencsét kívánok Svájcnak!” – írta.

Egyébként a kihagyott büntető után felmerült a gyanú, hogy esetleg nem volt szabályos a svájci kapus mozgása, mert Sommer előrefelé, a rúgó játékos irányába valamelyest elhagyta a gólvonalat, amit tiltanak a szabályok, de végül a bíró úgy ítélte meg, hogy nem történt szabályszegés. Az biztos, hogy a dráma csak fokozódott volna, ha újrarúgatja a büntetőt.

Mindenesetre nem így tett, a kihagyott tizenegyes volt a legutolsó momentum a hétfő esti őrült meccsen, a továbbjutó svájciak Spanyolországgal játszanak majd az elődöntőbe jutásért.

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány arról beszélt a meccs után, hogy Mbappét nagyon megviselte a kihagyott tizenegyes, és „bűnösnek érzi magát, de nem kellene”.

Deschamps nem volt hajlandó őt hibáztatni a kiesésért. „Senki sem lehet mérges rá. Ha vállalod a felelősséget, akkor ez is megtörténhet. Nyilvánvalóan nagyon megviselte őt.” Hugo Lloris kapus azt mondta: „Együtt nyerünk, együtt veszítünk. Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy a verseny ezen szakaszában kiestünk. Nincs ujjal mutogatás.”

(via Nemzeti Sport / Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!