Harry herceg Ő királyi fenségének nevezte magát kislánya anyakönyvi kivonatában

2021. június 25. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány héttel ezelőtt megszületett Harry herceg és Meghan Markle második gyereke. A kislány a Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta. A névválasztással a néhai nagyanyja, Diana hercegnő és II. Erzsébet uralkodó előtt tisztelegtek.

A pár egy ideje már az Egyesült Államokban él, miután hivatalosan is otthagyták a brit királyi családot, így Lilibet egy kaliforniai kórházban jött világra. A TMZ nézte meg a pár második gyermekének anyakönyvi kivonatát, amiből kiderült, hogy Harry a „Sussex hercege” és az „Ő királyi fensége” címet használta saját maga megnevezésénél. Meghan Markle a teljes születési nevét, vagyis a „Rachel Meghan Markle”-t adta meg a dokumentum kitöltésekor. A születési anyakönyvi kivonat nyilvános dokumentumnak számít Kalifornia államban.

Amikor Harry és Meghan tavaly januárban közölték, hogy elhagyják a brit királyi családot, a Buckingham-palota egy közleményt adott ki, amelyben az is szerepelt, hogy a pár nem használhatja tovább a királyi címeiket, mert már „nem dolgozó királyi családnak”. A pár azonban végül megtarthatta a Sussex hercege és hercegnője címeket, amelyeket a királynő ajándékozott nekik az esküvőjük napján.

A családdal való szakításra elmondásuk szerint azért volt szükségük, mert a sajtó és részben a család is ellenséges volt Meghan Markle-lal. Harry rasszizmust is sejtetett, és nem akarta, hogy feleségének is ugyanaz a sors jusson, mint édesanyjának, akit szintén fojtogatott a királyi család és a sajtó légköre, és válása után fotósok elől menekült új párjával, Dodi al-Fayeddel, amikor halálos autóbalesetet szenvedtek Párizsban.

Azt azonban a királyi család is megerősítette, hogy Harry és felesége – formálisan még mindig Sussex hercege és hercegnéje – 2020 nyara után már anyagilag függetlenekké váltak. Ebben segítette őket, hogy podcastsorozat elkészítésére szerződést kötött az általuk létrehozott médiacéggel, az Archewell-lel a Netflix. (via Daily Mail)

A a brit királyi család tagjainak vezetéknevéről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!