Elárverezik az első ismert NFT-t, egy animáció tokenjét

2021. június 1. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az első ismert nem helyettesíthető tokenre (NFT) is lehet licitálni a Sotheby's legújabb aukcióján, amelyen digitális műalkotásokat árul az aukciósház – írja az MTI.

A Natively Digital: A Curated NFT Sale elnevezésű árverésen 27 művész munkái szerepelnek, az egyik sztártétel Kevin McCoy Quantum című műve, ami Sotheby's szerint az első ismert NFT: egy 2014 májusában készült geometriai animáció tokenje.

De meg lehet majd venni a Larva Labs által jegyzett CryptoPunks nevű pixelkarakter-sorozat egy különleges darabját is (Alien CryptoPunk NFT: „CryptoPunk #7523”) A vevők kriptovalutával és bankkártyával is fizethetnek a művekért.

Nem ez az első kísérlete a műfajjal a Sotheby's-nek, áprilisban 16,8 millió dollárért (4,7 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként kínált műalkotásai a cég első NFT-aukcióján. Március közepén pedig csaknem 70 millió dollárért kelt el egy digitális műalkotás a Christie's árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

A nem helyettesíthető tokenek piacának 2021 februárjában és márciusában robbant be a köztudatba, ekkor írtunk a témáról mi is a Telexen. Azóta több horrorisztikus összegért elkelt példány sztorija is bejárta a világot, a Disaster girlként elhíresült képen szereplő lány például 140 millió forintnak megfelelő összeget kaszált a fotó tokenjén, Sophia, a humanoid robot alkotása pedig ennél is drágábban kelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!