Kétéves, és 146 az IQ-ja

2021. május 31. – 18:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Mensa nem egy iskolai étkezde mérsékelten kreatív elnevezése, hanem a világ legmagasabb intelligenciájú embereit összefogó egyesületének egy fokkal kreatívabb neve. A legtöbb kétéves gyerek még az elsőhöz is túl fiatal lenne, a Los Angeles-i Kashe Quest viszont most rögtön a másodikba nyert bebocsátást: ő lett az amerikai Mensa legfiatalabb tagja.

Ebből már sejteni lehet, hogy egy kiemelkedően intelligens gyerekről van szó, de ezt az egyesület által elfogadott teszttel le is mérték: Quest IQ-ja 146, miközben az amerikai átlag 98 körüli.

A kislány szüleinek már nagyon korán feltűnt, hogy a gyereküknek szokatlanul jó a memóriája, és nagyon élvezi a tanulást. 17-18 hónaposan már ismerte az ábécé összes betűjét, el tud számolni százig, elsajátított több mint ötven jelnyelvi jelet, mind az ötven amerikai államot felismeri az alakjáról és az elhelyezkedéséről, és épp spanyolul tanul. Ebben a videóban meg is csillogtatja a tudását, amely sok iskolásnak is becsületére válna:

A kiemelkedő intelligencia persze nemcsak ajándék, hanem teher is lehet, pláne egy kétéves gyereknek. Az édesanyja szerint azonban Kashe a tehetsége ellenére sok mindenben tipikus kétéves, és kifejezetten figyelnek is arra, hogy legyen rendes gyerekkora, semmit nem akarnak ráerőltetni.

Az amerikai Mensának egyébként több mint 50 ezer tagja van, a legfiatalabb a kétéves Quest, a legidősebb pedig 102 éves.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!