Dzsudzsák parkolt a Bubi-állomásra egy Bentley-vel

2021. május 25. – 15:44

frissítve

Dzsudzsák parkolt a Bubi-állomásra egy Bentley-vel

Másolás

Vágólapra másolva

„Gondoltam, elküldöm nektek, hogy mi bizonyos emberek véleménye az új Bubikról”

− írta lapunknak olvasónk, Levente, aki az V. kerületi Szalay utcai Bubi-állomáson ütközött bele a szokatlan szituációba hétfő este.

A képen az látszik, hogy egy német rendszámú, Bentley márkájú luxuskocsi fittyet hányva a kerékpárosokra, úgy beállt a dokkoló mellé, hogy szinte teljesen lehetetlenné tette annak használatát.

Megkerestük a BKK-t, hogy mit tesznek ilyen esetekben, és hogy oldották meg a konkrét helyzetet. Mint írták, gyűjtőállomásonként eltérő, hogy ki tud intézkedni, ugyanis az érintett terület tulajdonosa a kerület vagy a főváros is lehet. A fotón látható területen – ami a Szalay u. és a Falk Miksa u. sarkán található – a kerület az illetékes hatóság, így a BKK érdemben nem tudott lépni az ügyben.

Ilyen esetekben a BKK fődiszpécsere szokta értesíteni az illetékeseket, akik ilyenkor helyszíni szemlét végeznek, és megpróbálják elérni a gépjármű tulajdonosát. Amennyiben ez sikertelen, akkor helyszíni bírságot szabnak ki, de rosszabb esetben akár úgy is dönthetnek, hogy elszállítják a gépjárművet.

Mivel a képen látható gyűjtőállomás épp átalakítás előtt áll, ráadásul pont egy problémás helyszín, ezért a burkolat felújítása előtt egy terelőtáblát fognak kihelyezni ideiglenesen, ami elválasztja a parkolót a gyűjtőállomástól, és figyelmezteti az arra haladó gépjárművezetőket.

A BKK tapasztalatai szerint az ingyenes parkolás időszakában gyakran előfordult, hogy az autósok szabálytalanul beparkoltak a Bubi-állomások területére. Ezért a Mol Bubi indulása előtt a BKK egyeztetett mind a FÖRI-vel, mind az illetékes kerületi önkormányzatokkal arról, hogy biztosítsák a gyűjtőállomások megközelíthetőségét.

A cég bízik benne, hogy a Mol Bubi újraindulásával és az ingyenes parkolás megszüntetésével csökkenni fog a szabálytalanul parkoló autók száma.

Frissítés: Dzsudzsák parkolt a Bubi mellé, azt hitte, parkoló, elnézést kért

Menedzserén keresztül értük el Dzsudzsák Balázs korábbi válogatott labdarúgót, akitől megtudtuk, hogy ő parkolt a Bubi-dokkoló mellé. Mint közölte, azt hitte, hogy az egy parkolóhely, és a hibáért elnézést kér. A Mol Bubi a napokban indult újra, és mivel addig egyfelől nem álltak kerékpárok a dokkolókban, másfelől az ingyenes parkolás miatt szabadabban parkoltak az emberek, Dzsudzsák is könnyen nézhette megszokott parkolónak az állomást.

Mint arról beszámoltunk, múlt hét csütörtök délután egy órától újra lehet használni közbringát Budapesten, a bicikli könnyebb, gyorsabb, a bérlés egyszerűbb.

További kerékpáros témájú cikkeket a Telex Bringasáv rovatában lehet olvasni >>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!