Steven Seagal szamurájkardot ajándékozott a venezuelai elnöknek

2021. május 05. – 13:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Steven Seagal meglátogatta Nicolás Maduro venezuelai elnököt, és adott neki ajándékba egy szamurájkardot. Az ajándékozás egészen bizarr lehetett, a France24 beszámolója szerint ugyanis a következőképpen zajlott:

  • a tetőtől talpig feketébe öltözött, de maszkot nem viselő Steven Seagal átnyújtotta a fegyvert;
  • a maszkot viselő Maduro elvette, majd többször is suhintott vele a levegőben;
  • mindezt az állami tévé élőben közvetítette Venezuelában.

A dél-amerikai országban épp belpolitikai válság van, az ellenzék vezetője, Juan Guaidó 2019 januárban ideiglenes elnöknek kiáltotta ki magát, miután a Maduro-kormányzathoz hű legfelsőbb bíróság megvonta tőle a parlamenti elnöki tisztségét. Az azóta megtartott választáson – amelyet az ellenzék bojkottált – Nicolás Maduro pártja vette át az ellenőrzést a törvényhozás felett. A választás eredményét ugyanakkor sem az EU, sem az Egyesült Államok nem ismerte el.

Úgy tűnik, mindez Steven Seagalt nem zavarta, de ez nem is nagyon meglepő, hiszen a filmsztár időről időre szívesen találkozgat nagy hatalmú, megosztó politikai vezetőkkel és diktátorokkal is. Vlagyimir Putyinnal régóta jó kapcsolatot ápol, tőle kapott 2016-ban orosz állampolgárságot, két évvel később pedig külügyi megbízotti pozíciót is, de korábban meglátogatta már a Fülöp-szigetek elnökét, Rodrigo Dutertét is.