1,5 milliárd forintnyi pénzt fizetett valaki LeBron James újonc kártyájáért

2021. április 27. – 06:25

Másolás

Vágólapra másolva

Szürreális összeget, 5,2 millió dollárt, vagyis több mint másfél milliárd forintot fizetett valaki LeBron James, az NBA jelenlegi legnagyobb alakjának aláírt újonc kártyájáért. Ezzel a vevő új rekordot állított be a kosaraskártyák piacán, egyben beállította a sportkártyák piacának rekordját, amit januárban, a baseballozó Mickey Mantle 1952-es újonc kártyája ért el még januárban.

A kérdéses James-kártya – ami egy 4,6 milló dollárért elkelt Luka Dončić-kártya csúcsát döntötte meg – összesen 23 példányban készült, és így néz ki közelről:

A kártyapakk része egy darabka James egyik, a 2003-04-es szezonban viselt mezéből. Ez, illetve maga a kártya is remek állapotban van, 10-es skálán 9,0-s értékelést kapott, ami azt jelenti, hogy a harmadik legjobb állapotú kategóriában van, hiszen az értékelés félpontonként csökken.

Hogy mennyit számít, hogy hány darabot nyomnak az egyes szériákban, jól jelzi, hogy nem is olyan rég, egészen pontosan szombaton egy 99 darabos, a most eladotthoz nagyon hasonló James-kártya 1,72 millió dollárért kelt el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!