Zacher Gábor tanácsai azoknak, akik nem akarják borzalmas másnapossággal kezdeni 2024-et

2023. december 31. – 06:30

Másolás

Vágólapra másolva

Zacher Gábor szerint komoly önfegyelem kell ahhoz, hogy ha valaki elmegy egy szilveszteri buliba, akkor meg tudjon állni egy ponton, és ne igyon tovább. Főleg, mert a környezet is sokszor arra ösztönzi, hogy igyon még egy pálinkát vagy fogyasszon valamit.

„A berúgásban a legrosszabb a másnap” – jelentette ki a mentősként és sürgősségi osztályon is dolgozó toxikológus, aki szerint ezt a borzalmas fejfájós-émelygős állapotot csak egyféleképpen lehet elkerülni.

Zacher szerint a recept, hogy meg kell próbálni jobban odafigyelni, nem keverni a piákat, nem inni üres gyomorra, enni az este folyamán, valamint fontos a hidratálás.

Szerinte egy buliban 1,5-2 liter ásványvizet érdemes elfogyasztani, mert az alkohol kitágítja a perifériás ereket, izzadás és folyadékvesztés történik, ezt pedig pótolni kell.

„Sőt, nem is ásványvizet, hanem valamilyen izotóniás italt lenne érdemes közben inni, ami az egyéb elveszített nyomelemeket is tudja pótolni”

– mondta a Telexnek adott videós interjúban.

Ha ezeket betartjuk, akkor Zacher szerint még emlékezni is fogunk arra, mit történt este, és ha már elmegy valaki bulizni, akkor ne azért menjen el, hogy 11-kor feküdjön a sarokban – tette hozzá.

Zacher Gábor volt a Most jövök ünnepi különkiadásának vendége, a toxikológussal készült interjúnkat itt lehet megnézni:

A beszélgetés szöveges összefoglalóját itt olvashatják.

Kéthetente keddenként jelennek meg a Most jövök új részei. Az adások a Telex Spotify-, Apple- és Google Podcast-csatornáin is elérhetők, iratkozzatok fel!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!