Kérdezünk akkor is, ha nem akarják – ma van a médiaszabadság világnapja

Legfontosabb

2022. május 3. – 10:46

Másolás

Vágólapra másolva

Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy nem függünk politikától, politikusoktól, nem függünk befolyásos gazdasági szereplőktől sem. Hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, vagy miről nem, és hogy kivel dolgozunk, vagy kivel nem.

A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent, hogy

az olvasók érdekeit tartjuk szem előtt, hogy a közérdekű sztorikról mindig beszámolunk, hogy mindig ott vagyunk, és mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, előfordul, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket, vagy egyszerűen autókkal elállják az utunkat.

De mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni.

Ebben a videóban május 3-ára, a médiaszabadság világnapjára olyan eseteket gyűjtöttünk össze, amikor hiába szerettünk volna beszámolni fontos, közérdekű történésekről, nem tudtunk, mert állami szereplők, közszereplők, esetleg az ő kollégáik a kérdéseink tartalmát és a kérdésfeltevés módját kritizálták, vagy korlátozták a munkánkat – akár rendőrök bevonásával.

Ha szeretnéd, hogy mi ennek ellenére odamenjünk és kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!