Bencsik Gábor: Nem megalkuvások vannak, hanem rosszabb a dolog

2022. április 26. – 07:50

Egy ekkora Fidesz-győzelem után eljött az ideje a gesztusoknak. Szerinte a párt vezetésében eddig konszenzus volt abban, hogy határozottan kell fellépni, mert túl nagy a tét, nem lehet engedményeket tenni, viszont úgy érzi, ebben is jöhet változás. A közmédia politikai elfogultságát nemrég a NER-en belül kritizáló Bencsik Gábort kérdeztük konszolidációról és a jobboldali sajtómunkások logikájáról.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass