Titkos interjúkon mondták el afgán nők, milyen lett az életük a tálibok alatt

Másolás

Vágólapra másolva

A világ még a tálibok ígérgetéseire figyel, de mi elmentünk Afganisztánba, hogy a helyszínen tudjuk meg, hogyan változik meg az ország az iszlamista rezsim alatt. Az afgán nők már a bőrükön érzik a változást, hiába állítják a tálibok, hogy nem változik meg miattuk a nők élete.

Nem sokkal az amerikaiak távozása, és a tálib hatalomátvétel után érkeztünk meg Afganisztánba. Az országot irányító iszlamisták azt ígérték a világnak, hogy nem hozzák vissza az 1996 és 2001 közti uralkodásuk szélsőségeit, a helyszínen azonban aggasztó jelekkel találkoztunk. Az iszlamisták első célpontjai, a nők számoltak be arról, hogy miként változott meg az életük egy csapásra:

A külföldi utak, a nagy és alapos videók az olvasóink támogatásából valósulnak meg. Ha fontos önnek is, hogy elsőkézből, hitelesen tájékozódhasson, támogassa a munkánkat!

A nők nevét nem tüntettük fel a videóban, és egyikük kérésére az arcát is kitakartuk – ebben a cikkünkben pedig bővebben is írtunk arról, hogy egy ilyen helyzetben miért adtak nekünk mégis interjút.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!