Miért küldeném el neki angolul, majd lefordítják neki – Schmidt Mária a Boris Johnsonnak írt nyílt leveléről

2021. szeptember 4. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány egyik főideológusának számító Schmidt Mária egy, a Facebookon megjelentetett nyílt levélben oktatta ki Boris Johnson brit miniszterelnököt, amiért az elítélte a magyar futballszurkolók rasszista megnyilvánulásait. „Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele és söprögessen a saját háza táján. Van mit” – üzent többek között Schmidt a brit miniszterelnöknek.

A Telex stábja Kötcsén van, ahol a Fidesz pártalapítványa idén is megrendezte a Polgári Pikniket, és ahol Orbán – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – várhatóan most is beszédet mond a 2022-es választásokra készülve. Az érkező vendégek közül Schmidt Máriát is megkérdeztük, értelemszerűen az elég nagy visszhangot kiváltó nyílt leveléről:

A Telex többek között arra volt kíváncsi, hogy a Facebookra magyarul kitett nyílt levelet Schmidt elküldte-e a brit miniszterelnöknek angolul is. Illetve, hogy Orbán Viktor vajon mit szól ehhez a nagyon kemény levélhez, amit a magyar miniszterelnök barátjának írt. Schmidt annyit mondott:

„hát leírtam, amit gondoltam. Miért küldeném el neki angolul, majd lefordítják neki”.

A kérdésre, hogy miért gondolja, hogy egy egy kis ország lett hirtelen Nagy-Britanniából, Schmidt Mária azt feleli: „egy világbirodalom volt, most meg szétesés előtt áll. Skócia, Wales, Írország”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!