A tranzitzóna utolsó két menekültje csak azért sem akar elszökni Magyarországról

2021. március 08. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az iráni menekült és kisfia azzal őrizték meg józan eszüket másfél éves magyarországi raboskodásuk alatt, hogy mesefilmet forgattak a szögesdrótok közt. Közben beperelték a magyar államot, aminek eredményeképpen mindenkit kiengedtek. Ők egy váratlan fordulat miatt azonban nem menekültek tovább, elhatározták, hogy Magyarországon maradnak, pedig bizonytalan a helyzetük. Abouzar Soltani és fia, Armin sosem látott felvételeken mutatják be a világ elől elzárt tranzitzónát, és szabadulásukat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom