Nőnek pénzt? Minek?

Legfontosabb

2020. december 14. – 14:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma arra keressük a választ, hogyan lehet sikeres, erős egy nő. Hogyan teljesedhet ki? Talán egyszerűbb azt megnézni, mit ne tegyen: ne higgye el például, hogy nekünk nőknek folyamatosan versenyeznünk kellene a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kellene mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkezünk, mint a másiknak” – mondta Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Végre egy normális, józan hang, majdnem ki is köptem a meglepetéstől a házi készítésű, diétás bodzaszörpöt. Már hogy a szív alakú mézeskaláccsal kikövezett pokolba kéne a nőknek ugyanannyit keresni a munkájukkal, mint a férfiaknak?

Talán bizony nem vagyunk sokkal kisebbek? Takarosak, apróak? Olcsóbb a fenntartásunk.

Kisebb helyen elférünk, egészen parányi ágyakban, egészen parányi szobákban, házakban is, a ruháinkhoz kevesebb anyag kell, és hát arról már ne is beszéljünk, mennyire eltörpül a férfiakéhoz képest a napi szükséges kalóriabevitel. Ételre úgyszólván alig kell költenünk. Egy salátalevél itt, egy alma ott, mi az költségben a napi féldisznókhoz képest, aminek az elfogyasztása nélkül nem férfi a férfi? Meg a teli pálinkás butykoshoz? Jó, jó, néha egyikünk-másikunk panaszkodik, hogy éhes, de erre csak annyit mondhatok: nem kell annyit zabálni. Hát kinek kellene egy elhízott nő? Na ugye?

Aztán meg mire föl kellene a mi könnyelmű kis kezeinkbe az a sok pénz? Ha bármire vágyunk a parányi ágyainkon és a ropogós salátaleveleinken túl, ott van nekünk a mi jóságos férjünk, aki gondoskodik rólunk. Csak mi a csökönyös, habókos fejünkkel nem mindig akarjuk ezt belátni, pedig ahogy készségesen-önzetlenül útbaigazított az életben a pályám kezdetén egykori felettesem, aki egyszer egy karácsonyi céges bulin részegen fogdosott, meg kicsit sarokba szorított a mosdóban (szoknyában voltam, persze, hosszúban, de akkor is szoknyában), amikor valamivel később vele voltam kénytelen beszélni a fizetésemről: nem kell ide magasabb bér, inkább válasszunk ügyesen férjet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!