Újra műsoridőt kapott a közmédiában a Kétfarkú Kutya Párt

2022. április 6. – 20:28

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét műsoridőt kapott a közmédiában a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Nagy Dávid, a párt operatív igazgatója volt az M1 szerda reggeli műsorának egyik vendége. Kezdésként rögtön át is vette a műsorvezető szerepét: „Fel kell tennem azt a kérdést, hogy ez az öt perc most a 2026-os öt percünkből jön-e le, vagy ez most egy önálló öt perc?” – szegezte a kérdését Tari Titanilla műsorvezetőhöz. Mint kiderült, nem öt percük van, hanem nagyjából hét.

Nagy ezután arról beszélt, hogy alapvetően meglepődtek azon, hogy „2022-ben még ki kell írni a választásokat Orbán Viktor Magyarországán”. Az MKKP operatív igazgatója azt mondta, szerinte nemcsak a választásokat szervezte meg nagyszerűen a Fidesz, hanem a Gődény György- és Gattyán György-féle pártokat is, amivel a Normális Élet Pártra és a Megoldás Mozgalomra utalt. „Ezeket a helyi Fidesz-szatellitszervezetek remekül tudják támogatni, tehát a saját ellenzékét is tudja segíteni Orbán Viktor, ami egy csodás dolog. És hát mi is szeretnénk neki gratulálni Vlagyimir Putyin után” – mondta.

Nagy felhívta a figyelmet arra, hogy a gyermekvédelminek mondott népszavazás érvénytelen lett. „Túltoltuk a kretént az érvénytelen népszavazással, hiszen rengetegen szavaztak így, és érvénytelen lett így a népszavazás” – mondta.

Az MKKP országos listájára a szavazók 3,29 százaléka voksolt vasárnap, ami ugyan jobb a 2018-as 1,75 százaléknál, de kevés volt a párt parlamentbe kerüléséhez. Nagy erről azt mondta, hogy ez egy közepesen jó eredmény. „A nagyobb csalódás maga a kétharmad ténye” – tette hozzá.

„Én tényleg csalódott vagyok, szomorúak voltunk, és nem is a saját eredményünk miatt, hanem amiatt, ami az országban történt. Ez nagyban köszönhető annak a választási rendszernek, amit a Fidesz kialakított, és nyilván az ellenzék kampánya sem volt a legjobb” – mondta. A fiataloknak azt üzente, ha tehetik, maradjanak Magyarországon, „és valahogy próbálják meg túlélni a következő négy hosszú évet”.

Saját eredményeikről még azt mondta: „Nem az a célunk, hogy bejussunk a parlamentbe, – vagy az is lehet a célunk – de itt alapvetően az volt a lényeg, hogy úgy csináljuk végig a kampányt, ahogy ezt a Kutya Párt végigcsinálná. Nem fogjuk (a kampánytámogatás) kilencven százalékát politikai marketingre költeni, ahogy más pártok” – mondta. Szerinte az MKKP azért nem érte el az öt százalékot, mert a közmédia csak öt percet ad nekik, „az ellenzék meg nem szeret minket, és ennek hangot is adtak nem egyszer” – jegyezte meg. A jövőbeli céljaikról azt mondta, hogy a megyeszékhelyeken, majd a kisebb településeken szeretnének minél többet dolgozni, városfelújításokat csinálni.

A választások előtt Tóth Imre Bruti humorista, a párt egykori jelöltje képviselte az MKKP-t az M1 műsorában. Akkor egy négyperces stand-upot nyomott le egy telefonba beszélve.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!