Lázár János: Nem hajtok pozícióra

2022. április 06. – 19:47

Lázár János: Nem hajtok pozícióra
Lázár János a Pesti TV Pesti riporter című műsorában 2022. április 6-án – Forrás: Pesti TV / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este interjút adott a Pesti TV-nek Lázár János, egykori kancelláriaminiszter, amiben elmondta, hogy egyelőre semmilyen kormányzati ambícióval nem rendelkezik, nem hajt semmilyen pozícióra.

Lázár elmondta, hogy bízott abban vasárnap, hogy a Fidesz meg fogja nyerni a választást. Abban nem volt biztos, hogy Márki-Zay Péterrel szemben győzni fog Hódmezővásárhelyen, arra is készült, hogy esetleg „vereségbeszédet kell tartania.”

Lázár azt mondta, hogy Hódmezővásárhelyt Márki-Zay tevékenysége után a városban a polgári oldalt darabokból kellett összerakni, emberről emberre, házról házra”. Lázár arról is beszélt, hogy neki ellenszélben kellett kampányolnia, gyalázkodó szórólapok, gigantikus Facebook-hirdetések és óriási plakátkampány ellen. (Idén márciusban a kormányközeli Megafon reklámköltései a Facebookon átlépték az egymilliárd forintot.)

Lázár arról is beszélt, hogy Magyarországon a legnagyobb kisebbség jelenleg a „vidékiek milliói”, és hogy nagyon fontos lesz a következő négy évben, hogy a vidékiek sokkal jobban élhessenek. Szerinte azt kell elérni a következő ciklusban, hogy

„vidéken élni jó, vidéken élni jobb, mint a nagyvárosokban".

Lázár az utóbbi négy évéről úgy beszélt, hogy csinálhatott volna mást is, de ez jutott neki osztályrészül, Hódmezővásárhely nem választható szét a személyétől. „Nem színpadi munka, hanem háttérmunka volt” – mondta a Pesti TV riporterének.

Arra a kérdésre, hogy készül-e bármilyen kormányzati pozícióra, Lázár János elmondta, hogy jelenleg nem, ugyanis Mezőhegyesen éppen kukoricavetés előtt állnak, és vannak kancák is, amiktől szép csikókat várnak éppen. Lázár azt mondta, hogy nem hajt pozícióra, de ha ez szóba kerül Orbán Viktorral, akkor beszélni fog majd róla.

Az interjút a Pesti TV Facebook-oldalán lehet majd visszanézni, amint az élő adásnak vége.

Orbán Viktor a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján a Telex kérdésére elmondta, hogy „nem lehetetlen Lázár János visszatérése” a kormányba. Lázár a vasárnapi választáson megelőzte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert, így ő maradt a hódmezővásárhelyi központú Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületének országgyűlési képviselője. „Ma este visszatértem!” – mondta akkor az ünnepi beszédében az egykori kancelláriaminiszter.

Lázár korábban arról beszélt, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel az olyan külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása, mint például az Aldi, Lidl vagy a Spar.

Lázárral 2021-ben készítettünk interjút:

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom