A Tiszta szavazás szerint Nagykállón a helyi katolikus pap üvöltözni kezdett az egyik hívővel, akit civil aktivistának nézett

2022. április 3. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

„Több helyen is zaklatták a Tiszta szavazás önkéntes őrszemeit azért, mert a munkájukat végzik”

– áll a választásokon történő visszaélések megelőzése és felderítése érdekében március végén létrehozott kezdeményezés vasárnap délutáni közleményében.

  • A Heves megyei Gyöngyösön a választási csalásnak tekinthető utaztatás dokumentálása közben érte fenyegetés az önkénteseket, az autójukat többször is megütötték. Az aktivisták rendőrt hívtak, bejelentést tettek.
  • A Borsod megyei Alsózsolcán az önkénteseket megfenyegették a vélhetően a választók szervezett utaztatását végző emberek.
  • A Csongrád megyei Makón a szavazókör előtt zaklatták az aktivistákat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „mindenki szavazzon a Fideszre”. Az őrszemek itt is rendőrt hívtak.
  • Egy nagykállói asszony az aktivistáknak arról számolt be, hogy az asszonyt szavazás után a szavazóhelyiség előtt állva a helyi római katolikus pap vélhetően aktivistának nézte, ezért levideózta, és kiabálni kezdett vele: „mit képzelnek magukról, Nagykállóban nincs választási csalás”. A videóban is nyilatkozó nő úgy emlékezett vissza:

„Azt hittük, hogy nekünk jön, pedig a nyájába tartozom én is. (…) Rám támadott úgy, hogy meg sem kérdezett, mit ácsorgok ott.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!