Sarkad és Kötegyán polgármesterei jogsértő módon kampányolnak a Fidesznek

2022. április 2. – 17:54

Sarkad és Kötegyán polgármesterei jogsértő módon kampányolnak a Fidesznek
Hajdu-Szűcs Mária Kornélia, Kötegyán polgármestere Fotó: Kötegyán FB

Másolás

Vágólapra másolva

A nevezett polgármesterek az önkormányzati infrastruktúrát használták fel egy párt népszerűsítésére.

A 444.hu vette észre és a TASZ magyarázta meg, hogy amit a békési polgármesterek csinálnak az jogsértő. Mint írják:

„Az, hogy egy polgármester támogathat-e nyíltan egy pártot vagy jelöltet a kampányban, az eset körülményein múlik. De biztosan jogsértő, ha kampánytevékenységre önkormányzati infrastruktúrát használnak fel: a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választásokat megelőző kampányban többször is bírságot szabott ki a választási bizottság jogsértően kampányoló polgármesterek és önkormányzati lapok ellen”

Nevezett polgármesterek, így a Kötegyán önkormányzatát vezető Hajdu-Szűcs Mária Kornélia Kötegyán község FB-oldalán nyíltan Kovács József fideszes képviselő melletti szavazásra buzdít.

Javaslom ismét országgyűlési képviselővé választását, valamint kérem szavazzanak a Fidesz-KDNP listájára.

Ugyanezt tette Mokán István polgármester is Sarkad város FB-oldalán.

A rendkívül hosszú, rajongó stílusú bejegyzésből egy mondatot idézünk:

Orbán Viktor kormánya és dr. Kovács József – aki egy kiválóan felkészült, tapasztalt, segítőkész, sugárzó jóságú és szeretetteljes ember – már bizonyítottak, eddigi tetteik és eredményeik számomra garanciát jelentenek arra, hogy tőlük a jövőben is érdemi támogatásra számíthat szeretett városunk. Tőlük várhatjuk, hogy megőrzik a békét és a biztonságot.

A Békés megye 3-as választókerületében elkövetett jogsértések esetében az különösen visszás, hogy a Kovács Józsefnek tulajdonított fejlesztések egyébként jórészt EU-s fejlesztések voltak – írja a 444.

Ami pedig a bejegyzések fogadtatását illeti, a sarkadi poszt alatt a Fideszt támogató hozzászólások olvashatók. Ugyanakkor a román határhoz közeli Kötegyán polgárainak – legalábbis cikkünk írása idején – még nem voltak kimoderálva azok a kommentjei sem, amelyek felháborodásuknak adnak hangot, Simonka György tevékenységére utaltak, vagy arra, hogy persze a várható büntetést meg majd a helyiek fizetik, de volt, aki csak leírta, hogy a polgármesteri szereppel összeegyeztethetetlen ez a felhívás.

Frissítés: Cikkünk publikálása óta több Békés s Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településről is kaptunk olyan leveleket, hogy a település nyomtatott hírmondójában, plakátjain, vagy FB-oldalán nyílt Fidesz-propaganda zajlik önkormányzati infrastruktúrák igénybe vételével. Itt Aranyosapáti Község FB-oldalán fejt ki pártpropaganadát a település alpolgármestere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!