Márki-Zay: 12 év agymosás után is valódi esélyünk van leváltani Orbánt és rendszerét

2022. április 1. – 16:08

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter, péntek délután megtartotta utolsó rendkívüli beszédét a Facebookon. A videó elején megemlítette, hogy szerinte a „győzelem kapujában” állnak, és röviden összefoglalta az ellenzéki összefogás történetét.

„Felépítettük az összefogást, hat pár és mi civilek, jobboldaliak és baloldaliak, mi mindannyian egy szent célért küzdöttünk négy éven keresztül kitartóan. Nem azt néztük, hogy mi az, ami elválaszt bennünket, hanem azt, hogy mi az, ami összeköt”

– mondta.

Kiemelte, hogy van egy közös programjuk, és összeraktak egy közös listát – rajta három roma képviselőjelölttel. A helyben legesélyesebb jelölteket az emberek az előválasztás során választották ki, 850 ezren összesen 1,3 millió szavazatot adtak le.

Dávid és Góliát küzdelméhez hasonlítja az idei választást: „ellenfeleink eszköztárában megtalálható egy maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok serege, egy propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások”. A magyarországi választások tisztaságával kapcsolatban gyakran elhangzó kritikákat ebben a cikkben gyűjtöttük össze. Úgy látja, hogy 12 év agymosás után, most van esélyük leváltani Orbán Viktor rendszerét

„De ne feledjük, hogy Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett.”

Felteszi a kérdést, hogy Góliát régen vajon tényleg óriás volt, „vagy valaki, aki szorongásában egy székre áll” – feltehetőleg utalva a szolgálati székre, amiről a 444.hu írt.

Orbán szemére hányja, hogy nem nyilvánosak a kampányeseményei (a változatos módszereket, amivel a miniszterelnököt rejtegetik ebben a videóban mutattuk be), ahogy azt is, hogy nem állt ki vitára a többi jelölttel. Mindenkit arra kér, hogy április harmadikán menjen el szavazni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!