Egy meg nem nevezett alapítványba pakolt 15 milliárdot a kormány

2022. március 31. – 10:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb alapítványt tömött ki milliárdokkal a kormány, ezúttal 15 milliárd forintos költségvetési átcsoportosításról lehet olvasni a szerda este megjelent Magyar Közlönyben.

A pénzösszeg mellé csak annyi került jogcímként, hogy „Közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létesítéséhez, valamint részére pénzbeli vagyoni juttatás nyújtásához szükséges forrás biztosítása”, szúrta ki a Napi.hu.

Tehát nem tudni, hogy pontosan milyen alapítványnak, illetve milyen célra mennek a milliárdok. A kormány 2021 áprilisában ennél nagyságrendekkel nagyobb összeget, 1630 milliárd forintnyi közvagyont szervezett ki alapítványokba.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom