Erősödik az ellenzék, Orbánnak pedig vitáznia kéne a választás hetében Márki-Zay szerint

2022. március 29. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay szerint az ellenzék a saját számai alapján erősödik, a Fidesz pedig gyengül, ezért az Egységben Magyarország miniszterelnök-jelöltje szerint még az is elképzelhető, hogy Orbán Viktor az utolsó napokban kiáll vitázni vele. Hódmezővásárhely polgármestere a Partizán műsorának visszatérő vendégeként a választás hetének keddjén azt mondta: még mindig nyitottan áll a kérdéshez; ha ellenfele szombaton jelentené be, hogy vitázna vele, akkor „ugrunk és megyünk”.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy „nagyon izgalmas dolog lenne”, ha összejött volna, mert akkor a Fideszt lehetett volna a szerinte nem is létező programjáról faggatni.

„Nekünk legalább van programunk, mi legalább készek voltunk ezt megvitatni, a mi programunk mögött számok vannak”

– ezzel érvelt a saját oldala mellett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt akkor, mikor Gulyás Márton arról kérdezte, hogy mivel győzné meg a még szkeptikus szavazókat. Ezt azzal folytatta hogy Orbán az elmúlt 12 évben nem tudta legyőzni Brüsszelt, a Covidot és az inflációt sem, ráadásul „ostoba, gonosz módszerekkel próbálkozott”.

Márki-Zay már januárban kihívta Orbánt egy nyílt vitára, a Fidesz azonban sokáig kitérő válaszokat adott a felvetésre, a miniszterelnök maga például a tavaly decemberi kormányinfón azzal hárította el a vitára vonatkozó kérdést, hogy kampánykérdéssel csak a kampányban, ötven nappal a választás előtt kezd el foglalkozni. Végül március közepén jelentette ki, hogy nem áll ki miniszterelnök-jelölti vitára, mert szerinte nem a főnököt indította el az ellenzék.

Orbán legutóbb a 2006-os kampány hajrájában, Gyurcsány Ferenccel vitázott, akkor szinte szinte földbe döngölte őt az ellenfele. Arról, hogy miért nem valószínű, hogy 2022-ben lesz miniszterelnök-jelölti vita a választások előtt, ebben a Telex Magyarázó videónkban volt szó:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!