Érdi polgármester: Kémkamerát és lehallgató berendezést találtunk a helyettesem irodájában

2022. március 29. – 14:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Pár nappal ezelőtt a polgármesteri titkárságon az általános helyettesem irodájában az egyik plafonon lévő ledes spotlámpában a képen látható megfigyelő és lehallgató berendezést (kamerát és mikrofont) találtuk”

írta közösségi oldalán Csőzik László, Érd összellenzéki támogatású polgármestere.

Mint hozzátette: feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Kerestük a rendőrséget, indult-e nyomozás az ügyben, amint a válasz megérkezik, frissítjük a cikket.

Frissítés: Megkezdődött a nyomozás

A rendőrség tájékoztatta lapunkat, hogy az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 2022. március 29-én érkezett feljelentés alapján tiltott adatszerzés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendőrség lefoglalta az eszközt, amelyet igazságügyi szakértői vizsgálatra továbbít.

Csőzik szerint a kémkamera vette a szobában zajló eseményeket, sőt, mivel pont az asztalon lévő számítógép felett volt, akár a begépelt jelszavakat is venni tudta. Hozzátette: reméli, a nyomozás kideríti, ki és miért szerelte fel, kinek továbbította a jeleket.

A szpotlámpa titka – Forrás: Csőzik László közösségi oldala
A szpotlámpa titka – Forrás: Csőzik László közösségi oldala

Végül leszögezte: borzalmasan szomorú ez az eset, mert 33 évvel a rendszerváltást követően ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie.

„De hogy őszinte legyek, az elmúlt évek megfigyelési botrányai, különösen a Pegasus szoftver bevetése után engem már semmi nem lep meg”

– szögezte le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!